Home » Administratie » Minciuna are picioare scurte

Minciuna are picioare scurte

Adăpostul de noapte din Bârlad are geamurile sparte”. Aceasta a fost declarația unei bătrâne, făcută la Primăria Bârlad după ce a stat câteva zile în Centrul pentru oamenii străzii. Marin Bunea, primarul municipiului, a mers la fața locului să verifice și nici vorbă de geamuri sparte înlocuite cu celofan. Declarația mincinoasă a femeii fără casă a fost făcută, de fapt, pentru a primi o locuință socială, în viitorul apropiat.

Minciuna nu a impresionat pe nimeni, ba dimpotrivă, reprezentanții primăriei au constatat că eforturile municipalității pentru asigurarea unui adăpost decent și încălzit pentru oamenii nevoiași nu sunt tratate cu respect, de cele mai multe ori.

La această oră, Centrul pentru oamenii străzii din Bârlad are ocupate, din cele 21 de locuri, doar 17. Cei cazați aici nu au creat probleme deocamdată. Încearcă să se spele cât mai des, să păstreze ordinea în interior și să se încadreze în programul Centrului, 18 – 8. Singurul lucru care deranjează este mirosul greoi din camere. Oricât s-ar spăla beneficiarii în baia amenajată de autorități, hainele ponosite și murdare sunt sursa miasmelor din adăpost.

Autoritățile locale, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei, monitorizează zilnic Centrul, și în câteva nopți când temperaturile au fost foarte scăzute, au asigurat și ceaiuri calde beneficiarilor. (Mihaela NICULESCU)

„Adăpostul de noapte din Bârlad are geamurile sparte”. Aceasta a fost declarația unei bătrâne, făcută la Primăria Bârlad după ce a stat câteva zile în Centrul pentru oamenii străzii. Marin Bunea, primarul municipiului, a mers la fața locului să verifice și nici vorbă de geamuri sparte înlocuite cu celofan. Declarația mincinoasă a femeii fără casă a fost făcută, de fapt, pentru a primi o locuință socială, în viitorul apropiat. Minciuna nu a impresionat pe nimeni, ba dimpotrivă, reprezentanții primăriei au constatat că eforturile municipalității pentru asigurarea unui adăpost decent și încălzit pentru oamenii nevoiași nu sunt tratate cu respect, de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor