Home » Administratie » Noi trasee de transport în comun la dispoziția vasluienilor

Noi trasee de transport în comun la dispoziția vasluienilor

de Marian MOCANU

Din acest an vor fi înființate noi trasee de transport public local și noi stații de autobuz, care vor corela capacitatea de transport cu fluxurile de călători în vederea satisfacerii nevoilor locuitorilor municipiului Vaslui. Vor fi înființate noi stații de autobuz, în fața bazarului, la Piața Centrală, ori în Zona Industrială, dar și noi trasee, inclusiv pe strada Decebal – varianta ocolitoare a municipiului Vaslui, ori din Zona Industrială pe cealaltă variantă, pe la Fabrica de Cărămidă. Acest lucru a fost posibil datorită finalizării proiectului de dezvoltare a rețelei de transport din cadrul Programului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Pe relația Gară – Silver Mall și Gară – Moara Greci – Protecția Copilului, vasluienii vor putea circula cu troleibuze noi, achiziționate în cadrul acestui program.

Finalizarea proiectului de dezvoltare a rețelei de transport în municipiul Vaslui din cadrul Programului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) și introducerea troleibuzelor pe traseele Gară – Silver Mall și Gară – Moara Greci – Protecția Copilului face posibilă introducerea unor noi trasee de transport în comun, astfel încât tot municipiul Vaslui să fie acoperit din acest punct de vedere. În total, din acest an, vor fi nu mai puțin de 20 de trasee deservite cu autobuze și două trasee pe care transportul călătorilor se va face cu troleibuzul. Vor apare și noi stații de autobuz, în fața Bazarului, la Piața Centrală, ori în Zona Industrială, în punctele Mobilserco și în spatele IAMC, la blocurile ANL.

„Deschiderea noilor trasee și a noilor stații de autobuz a fost necesară pentru satisfacerea nevoilor cetățenilor ținând cont de dezvoltarea municipiului Vaslui. Se impunea în mod imperios un traseu pe strada Decebal, dar și spre noua zonă rezidențială din apropierea Avicolei. În plus, în zona industrială sunt societăți la care lucrează vasluieni, dar și o zonă rezidențială, cea a blocurilor ANL, care trebuie deservită de transportul local. Cu toate că vor crește numărul de trasee de transport public local, sperăm să menținem tarifele la același nivel. Acest lucru depinde de rentabilitatea acestui serviciu. În continuare, pensionarii, persoanele cu handicap, elevii și alte persoane defavorizate social vor beneficia de gratuități și reduceri la abonamentele pentru transportul în comun în municipiul Vaslui, conform hotărârilor Consiliului Local. Consider că prin deschiderea de noi trasee și noi stații de autobuz nu doar că venim în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, dar astfel se se va putea descongestiona și traficul auto în municipiul Vaslui”, a declarat Iulian Crețu, directorul Transurb SA Vaslui.

Dat fiind prioritatea asigurării nevoilor de transport a populației și ale operatorilor economici se va prelungi itinerarul unor trasee, asigurându-se minim o cursă pe zi, la orele de maximă necesitate. Este vorba de traseele: Gară-Confecții – Zona Industrială – Confecții – LCL – Zona Industrială – Mobilserco, Gară – CSCH Paiu – Paiu – Gară – Traian – Confecții – L.C.L. – Protecția Copilului, ori Gară – Avicola – Gară – Centru – Podul Hușului – Gura Bustei – Viișoara și retur, ori traseul Gară – Traian – LCL – Podul Hușului – Gura Bustei – Viișoara – Gura Bustei – Centru – Gară – Avicola – Gară. Pentru marea majoritate a celorlalte trase se va păstra orarul de până acum, cu curse la minim jumătate de oră, în funcție de traseu. Cu toate că inițiativa municipalității, de înființare a unor noi trasee de transport local, este foarte bună, o problemă a rămas nerezolvată. Este vorba de cetățenii care se adresează, pentru obținerea actelor de identitate, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, birou care s-a mutat în toamna anului trecut, la Centrul de afaceri, la ieșirea din Vaslui spre Bârlad. Pentru cei care folosesc transportul local în comun, cele mai apropiate stații, pe sensul dinspre oraș, sunt fie la Liceul „Anghel Rugină”, fie la gară, destul de departe de birourile SPCLEP Vaslui. Mai mult, chiar se dorește deschiderea de linii de transport în comun care să circule pe strada Decebal, pe Variantă, cu stație aproape de Kaufland, unul din punctele de atracție a vasluienilor. Autobuzele vor circula pe acest traseu fie foarte dimineață, la orele 4.45 și 5.35, sau foarte târziu, după ora 20.30. În restul zilei, vasluienii interesați de cumpărături vor trebui să apeleze ca și până acum la taxiuri sau autovehiculele personale! Deci, practic, nici o modificare „în interesul cetățenilor”! Asta cu toate că acolo este o zonă de interes, cu supermagazine cum este Kaufland sau Altex, și, în viitor, Bazarul, dar și actuale obiective de interes cetățenesc, cum este cazul sălii Polivalente, Stadionului Municipal și a Clubului Viitorul.

de Marian MOCANU Din acest an vor fi înființate noi trasee de transport public local și noi stații de autobuz, care vor corela capacitatea de transport cu fluxurile de călători în vederea satisfacerii nevoilor locuitorilor municipiului Vaslui. Vor fi înființate noi stații de autobuz, în fața bazarului, la Piața Centrală, ori în Zona Industrială, dar și noi trasee, inclusiv pe strada Decebal - varianta ocolitoare a municipiului Vaslui, ori din Zona Industrială pe cealaltă variantă, pe la Fabrica de Cărămidă. Acest lucru a fost posibil datorită finalizării proiectului de dezvoltare a rețelei de transport din cadrul Programului Integrat de Dezvoltare Urbană…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: