Home » Administratie » Surpriză neplăcută pentru proprietarii de baruri din Bârlad – Taxa anuală, de până la șapte ori mai mare. Ce are de gând să facă PRU Bârlad!

Surpriză neplăcută pentru proprietarii de baruri din Bârlad – Taxa anuală, de până la șapte ori mai mare. Ce are de gând să facă PRU Bârlad!

Piatră de moară agățată de autoritățile locale ale Bârladului în spatele proprietarilor de baruri și de restaurante din localitate: taxa anuală de vizare a autorizației de funcționare a fost majorată în acest an, până la limita superioară permisă de Codul Fiscal.

Așadar indiferent de mărimea localului, de zona în care este amplasat, de vadul comercial, toți proprietarii de localuri vor plăti 4.000 de lei. Adică până și de aproape șase ori mai mult decât până acum.

Consilierul municipal Marcel Vasilache a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Partidului România Unită, a cărei filială județeană o conduce, că va depune un proiect de hotărâre pentru diminuarea acestei taxe.

Este o taxă împovărătoare pentru orice proprietar de local din Bârlad, dar cel mai mult pentru cei care dețin baruri mici, de cartier. Aceștia abia fac vânzare, abia se pot întreține. Nu s-a făcut nicio diferență între ei și deținătorii restaurantelor mari, nu s-a ținut cont de numărul de locuri al localului, de zonă, de absolut nimic. Acest lucru trebuie reparat, nu poate fi lăsat așa”, a declarat Vasilache.

El a spus că anul trecut taxa pentru baruri era de 700 de lei pe an, iar pentru restaurante de circa 2.000 de lei.

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierii locali PRU ar putea fi luat în dezbaterea Consiliului Local Bârlad, în ședința ordinară de pe 12 februarie. (Simona MIHĂILĂ)

Piatră de moară agățată de autoritățile locale ale Bârladului în spatele proprietarilor de baruri și de restaurante din localitate: taxa anuală de vizare a autorizației de funcționare a fost majorată în acest an, până la limita superioară permisă de Codul Fiscal. Așadar indiferent de mărimea localului, de zona în care este amplasat, de vadul comercial, toți proprietarii de localuri vor plăti 4.000 de lei. Adică până și de aproape șase ori mai mult decât până acum. Consilierul municipal Marcel Vasilache a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Partidului România Unită, a cărei filială județeană o…

Review Overview

About Tehno Redactor

One comment

  1. sa dispara bodegile de pe Vasile parvan si chioscurile car se alimenteaza de la marketurile lidl!!!

x

Check Also

O poveste fără sfârșit: Extinderea rețelei de apă și canalizare din Bârlad

Deputat Mihai Botez  Implementarea proiectului de modernizare a sistemului ...

Deputatul Daniel OLTEANU, despre startul pur electoral al construcției centurii Bârlad: «Au venit, s-au pozat, au plecat și au luat și utilajele de pe șantier cu ei!»

Deputatul Daniel Olteanu demontează minciunile sfruntate ale primarului Dumitru ...

Vasluiul pregătește proiectul pentru al doilea drum strategic. Drumul are 74 de kilometri și trece prin 9 UAT-uri

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui a demarat pregătirea ...