Home » Administratie » Bârlădeni, nu va faceți probleme – Avem locuri de veci pentru încă 50 de ani!

Bârlădeni, nu va faceți probleme – Avem locuri de veci pentru încă 50 de ani!

Suprafața cimitirului „Eternitatea” a fost mărită considerabil. Anul trecut, Consiliul Local Bârlad a aprobat darea în administrarea Direcției Administrației Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) a 14 hectare de teren, situat în continuarea cimitirului „Eternitatea”.

Această suprafață ar putea onora cererile pentru locuri de veci pentru 40-50 de ani. Celor 16 secții, cât cuprindea cimitirul anul trecut, li s-a mai alăturat o secție de 2.400 de locuri, secție pe care am amenajat-o la sfârșitul anului trecut, iar anul acesta vom mai amenaja și pe a 18-a, tot cu 2.400 de locuri”, ne-a declarat Vasile Ciochină, directorul DAPPC Bârlad.

Locurile de veci nu trebuie doar amenajate, ci și îngrijite. Acest lucru se poate face contra cost sau de către urmașii celor decedați, care au obligația întreținerii mormintelor. Conform Legii cimitirelor 102/2014, în vigoare de un an și jumătate, Administrația Cimitirelor poate confisca locul de veci dacă nu este îngrijit. Discutabil, în cazul proprietarilor de locuri de veci și a urmașilor lor decedați de 50-100 de ani și interpretabil în cazul celor care dețin locuri de veci și nu trec periodic să le îngrijească. (Mihaela NICULESCU)

Suprafața cimitirului "Eternitatea" a fost mărită considerabil. Anul trecut, Consiliul Local Bârlad a aprobat darea în administrarea Direcției Administrației Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) a 14 hectare de teren, situat în continuarea cimitirului „Eternitatea”. „Această suprafață ar putea onora cererile pentru locuri de veci pentru 40-50 de ani. Celor 16 secții, cât cuprindea cimitirul anul trecut, li s-a mai alăturat o secție de 2.400 de locuri, secție pe care am amenajat-o la sfârșitul anului trecut, iar anul acesta vom mai amenaja și pe a 18-a, tot cu 2.400 de locuri”, ne-a declarat Vasile Ciochină, directorul DAPPC Bârlad. Locurile de veci…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor