Home » Social » Ghiocei în plină iarnă scoși la vânzare pe străzile din Vaslui

Ghiocei în plină iarnă scoși la vânzare pe străzile din Vaslui

Cu mai bine de o lună înainte de primăvara calendaristică, gingașele flori vestitoare ale primăverii au fost scoase la vânzare pe străzile din Vaslui, la prețul de doi lei coșulețul.

Deși suntem încă în plină iarnă și mercurul termometrelor abia depășește câteva grade Celsius, vestitorii primăverii au apărut la vânzare pe străzile din Vaslui. O femeie din cel mai îndepărtat colț al județului a demonstrat că, indiferent de data din calendar și a gerurilor din ultima perioadă, ghioceii „au forțat” iarna și și-au scos minunatele floricele albe la primele raze ale soarelui. Costul unui coșuleț ornamental este de doar doi lei și, în ciuda acestui preț „de criză”, femeia care le vindea în fața unui supermarket din Vaslui, nu prea avea cine știe ce clienți.

În câteva ore de când am venit în Vaslui, nu am dat decât zece coșulețe, bani cu care abia îmi acopăr cursa de la Băcești. Oamenii nu prea sunt generoși și nici încântați de faptul că ar putea oferi celor dragi lor un simbol al primăverii. Nu m-aș fi chinuit să umblu prin zăpadă după ghiocei, dar, decât să cerșesc, prefer să câștig un ban muncit cinstit”, ne-a declarat Maricica Savu.

Femeia susține că este mamă a opt copii și că, în fiecare an, vine cu ghiocei la vânzare pe străzile din Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: