Home » Administratie » Speranțe pentru Școala de Muzică și Arte Plastice Bârlad

Speranțe pentru Școala de Muzică și Arte Plastice Bârlad

Vestea că Ministerul Educației va finanța, anul acesta, reabilitarea a 234 de școli din țară i-a determinat pe reprezentanții Primăriei Bârlad să se mobilizeze. La sfârșitul săptămânii trecute, Mihai Vicol – consilierul primarului Marin Bunea, a fost la Consiliul Județean, la Serviciul Tehnic – Investiții, pentru a afla ce documente trebuie pregătite pentru reabilitarea Școlii de Muzică și Arte Plastice „Nicolae Tonitza” Bârlad.

„Trebuie, în cel mai scurt timp, să întocmim o serie de documente și sperăm că în a doua parte a lunii februarie vom depune dosarul cu actele necesare la Ministerul Educației. Lucrările de reabilitare dar și de modernizare a corpului de la stradă, monument istoric, ar avea o valoare de aproximativ 1.200.000 de lei. Suma propusă de ministrul educației pentru reabilitarea celor 234 de școli din țară este una considerabilă – 20 de milioane de euro”, a declarat Mihai Vicol.

Rămâne acum ca Școala de Muzică să se numere printre cele peste 200 de școli ce ar urma, în acest an, să fie reabilitate cu bani de la Ministerul Educației, prin Consiliile Județene. Este nevoie și de noroc pentru că de talente nu duce lipsă, elevii de la Școala „N.N. Tonitza” obținând nenumărate rezultate excelente la concursuri naționale și internaționale, unii fiind studenți la Conservator acum, iar câțiva făcând parte din orchestre mari europene.

Clădirea propusă spre reabilitare a devenit sediul Școlii de Muzică și Arte Plastice în 1961, dar a fost ridicată cu zeci de ani înainte. Este destul de șubredă și ar putea fi pusă la pământ de un cutremur de peste 6 grade pe scara Richter. (Mihaela NICULESCU)

Vestea că Ministerul Educației va finanța, anul acesta, reabilitarea a 234 de școli din țară i-a determinat pe reprezentanții Primăriei Bârlad să se mobilizeze. La sfârșitul săptămânii trecute, Mihai Vicol – consilierul primarului Marin Bunea, a fost la Consiliul Județean, la Serviciul Tehnic – Investiții, pentru a afla ce documente trebuie pregătite pentru reabilitarea Școlii de Muzică și Arte Plastice „Nicolae Tonitza” Bârlad. „Trebuie, în cel mai scurt timp, să întocmim o serie de documente și sperăm că în a doua parte a lunii februarie vom depune dosarul cu actele necesare la Ministerul Educației. Lucrările de reabilitare dar și de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor