Home » Administratie » Ce au de gând autoritățile Vasluiului cu sportul și cultura orașului!

Ce au de gând autoritățile Vasluiului cu sportul și cultura orașului!

de Marian MOCANU

Din bugetul pentru acest an al municipiului Vaslui, aproape 9,5 milioane lei sunt destinați capitolului „Cultură, recreere și religie”, adică echivalentul a trei sferturi din bugetul alocat investițiilor! Nu mai puțin de 2,5 milioane lei se vor acorda drept finanțare nerambursabilă pe capitolul sport, cel mai probabil cu destinația Handbal Club Vaslui.  Alți 4,88 milioane lei vor fi cheltuiți pentru activitățile culturale ce vor fi organizate în acest an de primăria Vaslui.

Unul dintre proiectele de hotărâre importante ce vor fi dezbătute de Consiliul Local Vaslui în ședința de joi, 4 februarie, se referă la Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul local orașului, pentru activități nonprofit de interes general. Este vorba de acordarea de finanțări nerambursabile pentru derularea unor proiecte și programe de interes public general, regional sau local, de către persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial. Practic, este vorba de o sumă considerabilă, de 2,5 milioane lei, destinată sprijinirii sportului.

Întreaga sumă va ajunge, se pare, la Handbal Club Vaslui. Intrată de doi ani în primul eșalon a handbalului românesc, echipa HC Vaslui încearcă să-și găsească identitatea, cu atât mai mult cu cât în componența lotului nu este nici un jucător străin, așa cum se întâmplă în cazul cluburilor cu tradiție. Poate și de aceea, rezultatele echipei nu au fost notabile, HC Vaslui încheind precedenta ediție de campionat pe locul 9, după ce a ratat în ultimul meci calificarea în play-off.

În acest an, în ciuda investițiilor financiare făcute în jucători tineri și o echipă de antrenori de renume,  HC Vaslui se clasează pe locul 11 din 13. Cu toate acestea, fiind, la acest moment, cea mai reprezentativă echipă de club din municipiul Vaslui, municipalitatea continuă să-i acorde credit.

Tot pentru sport vor mai fi alocați 322.000 lei, în scopul organizării de competiții sportive, școlare sau de tineret, inclusiv de Ziua Copilului ori cu prilejul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui.

Trebuie spus că municipalitatea vasluiană este mai mult decât generoasă cu capitolul „Cultură, recreere și religie”. Astfel, din bugetul pentru anul 2016, acestui capitol îi este alocată suma de aproape 9,5 milioane lei, echivalentul a trei sferturi din bugetul alocat investițiilor. Din acești bani, 4,28 milioane lei sunt destinate întreținerii grădinii publice, a spațiilor verzi, parcurilor și bazelor sportive din administrarea CL Vaslui.

Alți 4,883 milioane lei sunt alocați pentru serviciile culturale de pe parcursul acestui an, respectiv pentru spectacolele, concertele, simpozioanele sau alte acțiuni ce vor fi organizate de primărie, inclusiv a celor organizate în parteneriat cu alte instituții, cum este cazul Festivalului Internațional de Umor „Constantin Tănase”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: