Home » Justitie » Ce pedeapsă a primit minorul care a omorât un bărbat pentru un borcan de murături și două beri!

Ce pedeapsă a primit minorul care a omorât un bărbat pentru un borcan de murături și două beri!

de Marian MOCANU

Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în cazul tânărului din Blăgești care a ucis cu sânge rece un bărbat în floarea vârstei pentru câteva sticle de bere și un borcan de gogoșari în oțet. Magistrații au decis internarea într-un centru de detenție pe o perioadă de 10 ani a lui Nicolae Cucu. În plus, tânărul, în solidar cu părinții săi, va trebui să plătească 5.431 de, cu titlu de daune materiale și 10.000 lei, cu titlu de daune morale fiicei victimei. Totuși, judecătorii au decis ca, până la rămânerea definitivă a hotărârii, tânărul să fie eliberat din arestul preventiv, fiind pus în libertate, sub control judiciar, cu respectarea tuturor obligațiilor ce decurg în urma acestei lucru.

Anul trecut, pe 27 august, mai mulți tineri, după o urmărire „ca-n filme” cu căruțele pe ulițele satului Blăgești, s-au luat la bătaie. Unul dintre agresori, Nicolae Cucu, în vârstă de doar 16 ani, din Cavandinești, județul Galați, aflat în vizită la Blăgești, a luat o scândură cu care l-a lovit în cap pe Gabriel Costea, un bărbat de trei ori mai în vârstă. Victima a decedat câteva zile mai târziu, la un spital din Iași.

După ce l-a lovit, Nicolae Cucu a mers la căruța victimei și, mândru de fapta sa, a furat două sticle de berei de bere și un borcan de gogoșari, lucru pentru care, pe lângă acuzația de omor, i-a adus și pe cea de tâlhărie calificată. Apoi, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși victima agoniza plină de sânge, Cucu a mers acasă, unde a băut berea. Două zile după aceea, tânărul a fost săltat de polițiști și a fost arestat preventiv. Ulterior, celelalte victime bătute în altercație și-au retras plângerile, astfel că a fost oprită urmărirea penală împotriva celorlalți doi agresori, singurul care a fost acuzat fiind Cucu.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: