Home » Social » Pericolul bate la ușă, dar autoritățile vasluiene stau liniștite – În ciuda epidemiei de gripă porcină din Ucraina, o groază de ucrainieni trec fără restricții prin Vama Albița

Pericolul bate la ușă, dar autoritățile vasluiene stau liniștite – În ciuda epidemiei de gripă porcină din Ucraina, o groază de ucrainieni trec fără restricții prin Vama Albița

Autoritățile din Vama Albița nu au impus nicio restricție și nu au luat vreo măsură specială în cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei din România, în ciuda epidemiei de gripă porcină din Ucraina și a faptului că vama vasluiană este tranzitată de mulți ucraineni.

Epidemia de gripă porcină din Ucraina nu sperie autoritățile din județul Vaslui. Cel puțin așa dau de înțeles, ținând cont că, până la această oră, nu a fost luată nicio măsură specială în Vama Albița, nici pentru personalul care lucrează acolo, nici în privința controalelor asupra celor care intră în țară. Asta,  în ciuda faptului că în Vama Siret, județul Suceava, spre exemplu, autorităților au luat deja măsuri de protejare a vameșilor și de informare a celor care tranzitează punctul de trecere a frontierei.

Nu noi, cei din Vama Albița, ar trebuie să inițiem astfel de măsuri. Probabil, dacă vor apărea cazuri de boală și în Republica Moldova, atunci se vor lua măsuri de vaccinare a personalului care lucrează în punctul de trecere a frontierei și se va impune purtarea de echipament special de protecție, respectiv măști și mănuși”, a declarat directorul adjunct al Vămii Albița, Marius Costache.

Gripa porcină a făcut deja câteva zeci de victime în Ucraina, iar autoritățile au confirmat mai multe cazuri de boală și la noi în țară, inclusiv în județul Vrancea, vecinul Vasluiului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: