Home » Social » Și cu capul spart, și vinovat de incident

Și cu capul spart, și vinovat de incident

Elevul de 15 ani căruia o colegă i-a spart capul cu bila metalică de două kilograme a unui ciocan de aruncare în timpul antrenamentului a fost găsit vinovat de incident, în urma anchetei administrative desfășurată de conducerea clubului sportiv la care este legitimat, motiv pentru care cazul a fost închis.

Conducerea Clubului Sportiv „Viitorul” Vaslui nu a găsit niciun alt vinovat în cazul elevului de 15 ani, lovit în cap de către o colegă cu bila unui ciocan de aruncare, în afară de victimă. În urma anchetei administrative, inclusiv a vizionării imaginilor de la antrenamente, s-a stabilit că adolescentul a alunecat în momentul în care colega a aruncat ciocanul și, astfel, nu a mai reușit să se ferească, fiind lovit în zona occipitală. Mai mult decât atât, directorul clubului, Alioșa Axinte, susține că, pe înregistrarea video, se observă cum toți ceilalți elevi aflați în câmpul de aruncare reacționează la semnalul colegei lor și al antrenorului, întorcând privirea spre pista de aruncare.

Chiar astăzi (n.r.-luni) l-am chemat pe elevul lovit și am urmărit împreună filmarea. Inclusiv băiatul recunoaște că a alunecat în momentul în care colega lui a aruncat. Așa că nu pot să spun decât că a fost un accident stupid, motiv pentru care nu văd ce măsuri administrative aș putea lua”, a declarat Alioșa Axinte.

Directorul clubului susține că a informat și Federația Română de Atletism cu privire la rezultatele anchetei, în condițiile în care elevul face parte din lotul național. De altfel, el a fost vicecampion național anul trecut la aruncarea ciocanului, la categoria de vârstă junior III. În prezent, adolescentul este în perioada de refacere după lovitura primită în cap cu acea bilă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor