Home » World » Un PRIM CAZ de infectare cu virusul Zika, depistat în Chile

Un PRIM CAZ de infectare cu virusul Zika, depistat în Chile

Un prim caz de infectare cu virusul Zika a fost înregistrat în Chile, la un bărbat revenit recent din Columbia, informează presa locală, citată de site-ul cotidianului Le Figaro. 

Chile și Canada erau, potrivit experților, singurele țări de pe continentul american în care virusul Zika nu se transmitea.

Însă, conform unor surse medicale citate de presa locală, în Chile se înregistrează un caz de infectare cu virusul Zika, la un bărbat revenit din Columbia, unde epidemia continuă să se extindă.

Virusul Zika reprezintă o urgență privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacție rapidă, a stabilit luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Experții medicali sunt preocupați că virusul Zika se transmite foarte rapid și pe distanțe mari, consecințele fiind devastatoare. OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de țânțari, se propagă „în mod exploziv” în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

Sursa: mediafax.ro

Un prim caz de infectare cu virusul Zika a fost înregistrat în Chile, la un bărbat revenit recent din Columbia, informează presa locală, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.  Chile și Canada erau, potrivit experților, singurele țări de pe continentul american în care virusul Zika nu se transmitea. Însă, conform unor surse medicale citate de presa locală, în Chile se înregistrează un caz de infectare cu virusul Zika, la un bărbat revenit din Columbia, unde epidemia continuă să se extindă. Virusul Zika reprezintă o urgență privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacție rapidă, a stabilit luni Organizația…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: