Home » World » Justiția israeliană a suspendat detenția unui jurnalist palestinian aflat în greva foamei

Justiția israeliană a suspendat detenția unui jurnalist palestinian aflat în greva foamei

Justiția israeliană a suspendat detenția fără inculpare și condamnare a unui jurnalist palestinian care este de 72 de zile în greva foamei și a cărui stare de sănătate s-a deteriorat, spre îngrijorarea organismelor internaționale, informează site-ul cotidianului Le Figaro. 

„Suspendăm ordinul detenției administrative în cazul lui Mohammed al-Qiq, din cauza stării de sănătate”, a anunțat Curtea Supremă de Justiție din Israel.

Rudele și apropiații îl vor putea vizita, dar palestinianul nu va avea dreptul să părăsească în mod neautorizat Spitalul din Afula, în nordul Israelului.

Mohammed al-Qiq, în vârstă de 33 de ani, reporter la postul tv saudit Al-Majd, a fost arestat pe 21 noiembrie 2015, după ce a fost ridicat din propria locuință, situată în Cisiordania. Palestinianul a fost în arest administrativ, o formă specială a detenției fără inculpare sau proces timp de șase luni, cu posibilitatea prelungirii pe termen nelimitat.

Sursa: mediafax.ro

Justiția israeliană a suspendat detenția fără inculpare și condamnare a unui jurnalist palestinian care este de 72 de zile în greva foamei și a cărui stare de sănătate s-a deteriorat, spre îngrijorarea organismelor internaționale, informează site-ul cotidianului Le Figaro.  "Suspendăm ordinul detenției administrative în cazul lui Mohammed al-Qiq, din cauza stării de sănătate", a anunțat Curtea Supremă de Justiție din Israel. Rudele și apropiații îl vor putea vizita, dar palestinianul nu va avea dreptul să părăsească în mod neautorizat Spitalul din Afula, în nordul Israelului. Mohammed al-Qiq, în vârstă de 33 de ani, reporter la postul tv saudit Al-Majd, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile