Home » Social » Peste 280 de angajați, disponibilizați colectiv la sfârșit de iarnă

Peste 280 de angajați, disponibilizați colectiv la sfârșit de iarnă

Peste 280 de angajați, de la două mari societăți comerciale din Vaslui, sunt disponibilizați colectiv la acest sfârșit de iarnă din cauza reducerii volumului de lucru la firmele respective, primii 28 de salariați fiind deja înregistrați la Agenția de Șomaj.

Sfârșitul de iarnă nu vine cu vești prea bune în ceea ce privește piața muncii. De fapt, luna februarie va aduce disponibilizări colective, care, în anii din urmă, se făceau la începutul sezonului rece. Astfel, două mari societăți din Vaslui, din domeniile agriculturii și construcțiilor, vor trimite în șomaj un număr de 281 de angajați, așa după cum au comunicat către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Primii 28 de salariați, care au lucrat la refacerea infrastructurii chiar și pe perioada iernii, au fost disponibilizați colectiv.

Ceilalți angajați pentru care s-au anunțat disponibilizări colective au fost amânați pentru concediere de către cele două firme la o dată ulterioară, deși inițial se anunțase luna ianuarie”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Salariații disponibilizați vor beneficia, conform legii, de ajutor de șomaj pentru o perioadă de până la 12 luni, în funcție de vechimea în activitate. O parte dintre ei s-ar putea reîntoarce la muncă dacă patronii vor găsi lucrări de executat. (Ionuț PREDA)

Peste 280 de angajați, de la două mari societăți comerciale din Vaslui, sunt disponibilizați colectiv la acest sfârșit de iarnă din cauza reducerii volumului de lucru la firmele respective, primii 28 de salariați fiind deja înregistrați la Agenția de Șomaj. Sfârșitul de iarnă nu vine cu vești prea bune în ceea ce privește piața muncii. De fapt, luna februarie va aduce disponibilizări colective, care, în anii din urmă, se făceau la începutul sezonului rece. Astfel, două mari societăți din Vaslui, din domeniile agriculturii și construcțiilor, vor trimite în șomaj un număr de 281 de angajați, așa după cum au comunicat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: