Home » Technology » Apple ar putea lansa mai multe aplicații și servicii pe alte platforme

Apple ar putea lansa mai multe aplicații și servicii pe alte platforme

de Dan Dobrovolschi

Compania Apple din zilele noastre este fundamental diferită față de cea de pe vremea când Steve Jobs era la conducere. Nu numai că am primit în ultimii doi ani smartphone-uri semnificativ mai mari decât în trecut, dar compania americană a început să lanseze software și pentru alte platforme mobile, începând cu Apple Music pentru Android. Se pare că CEO-ul Apple, Tim Cook, dorește ca lansarea serviciilor proprii pe cât mai multe platforme să fie o prioritate în viitor, conform declarațiilor sale recente.

Într-o întâlnire cu mai mulți membri ai companiei, Cook a dezvăluit că își dorește ca Apple să se poziționeze pe piață ca o companie care oferă servicii. Utilizatorii de iOS au acces la o plajă destul de largă de servicii proprietare precum iCloud, Apple Maps și Siri, pe lângă aplicațiile Health, Wallet sau magazinele iTunes, iBooks și Podcasts. Toate acestea ar putea veni în viitor și pe Android, Windows și alte platforme care ar putea oferi posibilitatea de a crește veniturile, însă planul se bazează acum pe succesul Apple Music.

Lansarea serviciului de muzică pe Android pare să fie testul de foc pentru această inițiativă, iar rezultatele inițiale par a fi îmbucurătoare. O strategie similară a fost adoptată și de către Microsoft, compania lansând majoritatea serviciilor sale pe toate platformele. Nu ar fi ieșit din comun să vedem în câțiva ani Siri pe Google Play Store ca alternativă la Google Now, sau pe Windows Store ca alternativă la Cortana. Serviciul iCloud ar putea concura cu Google Drive, OneDrive și Dropbox pe alte platforme, în timp ce Apple Pay ar putea deveni o alternativă la Samsung Pay și Android Pay.

Momentan acesta este doar un vis al lui Tim Cook, care probabil că ia în considerare această posibilitate pentru a atrage investitori. Având în vedere cât de repede s-a schimbat atitudinea companiei față de concepte „sacre” ale Apple precum display-urile mici pentru smartphone-uri după preluarea companiei de către Cook, probabil că acest vis al său va deveni realitate mai repede decât ne-am aștepta.

Sursa: go4it.ro

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: