Home » Administratie » Bani nerambursabili pentru ONG-urile din domeniul social din municipiul Vaslui

Bani nerambursabili pentru ONG-urile din domeniul social din municipiul Vaslui

de Marian MOCANU

Consilierii municipali vasluieni au aprobat alocarea a 2,5 milioane lei, fonduri nerambursabile pentru sport. La propunerea liberalilor, suma a fost suplimentată cu 100.000 lei, care pot fi accesați de ONG-urile vasluiene cu activități în domeniul social. Propunerea a fost îmbrățișată și de restul consilierilor, cu o excepție. Suma necesară a fost luată de la capitolul servicii publice generale, respectiv de la banii pregătiți pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Lucru mai puțin obișnuit la ultima ședință de Consiliul Local a municipiului Vaslui, care a avut loc joi, 4 februarie. O propunere a liberalilor a primit „girul” tuturor consilierilor PSD, lucru rar întâlnit în acest mandat, după despărțirea USL. Chemați să aprobe proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 2,5 milioane lei pentru finanțarea nerambursabilă a asociațiilor sportive, consilierii liberali au fost fără rezerve în favoarea acestei propuneri.

„Banii investiți în sport au dat rezultate. Ei s-au întors cu plusvaloare în municipiul Vaslui, fie și prin faptul că, anul trecut, au fost organizate multe competiții cu participare din afara municipiului și a județului, astfel crescând gradul de ocupare a unităților de cazare din oraș”, a spus consilierul liberal Radu Sorin. Mai mult, acesta a propus suplimentarea sumei cu încă o sută de mii de lei. Nu pentru sport, ci pentru ONG-urile cu activitate în domeniul social care-și desfășoară activitatea în municipiul Vaslui. „E un ajutor pe care societatea civilă îl dă direcției de asistență socială, care astfel va fi ușurată de o parte din activități, ce ar putea fi preluate de ONG-urile cu activitate în domeniul social ce-și desfășoară activitatea în municipiul Vaslui. Astfel, pot fi ajutate aceste asociații nonprofit să acceseze proiecte cu finanțare nerambursabilă, în cazul în care acestea presupun o cotă de cofinanțare”, a motivat Radu Sorin propunerea sa.

Amendamentul propus de liberali a fost aprobat fără rețineri de consilierii PSD. Banii necesari acestei suplimentări vor veni de la un alt capitol al bugetului, respectiv servicii publice generale. Este vorba de bani alocați prin buget pentru desfășurarea alegerilor parlamentare care vor avea loc la sfârșitul acestui an. Proiectul de hotărâre, cu amendament cu tot, a fost votat cu majoritate de voturi, respectiv cu o singură abținere. Este vorba de cea a consilierului Alexandru Volocaru.

de Marian MOCANU Consilierii municipali vasluieni au aprobat alocarea a 2,5 milioane lei, fonduri nerambursabile pentru sport. La propunerea liberalilor, suma a fost suplimentată cu 100.000 lei, care pot fi accesați de ONG-urile vasluiene cu activități în domeniul social. Propunerea a fost îmbrățișată și de restul consilierilor, cu o excepție. Suma necesară a fost luată de la capitolul servicii publice generale, respectiv de la banii pregătiți pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. Lucru mai puțin obișnuit la ultima ședință de Consiliul Local a municipiului Vaslui, care a avut loc joi, 4 februarie. O propunere a liberalilor a primit „girul”…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: