Home » Administratie » D-ale carnavalului, la PNL Bârlad!

D-ale carnavalului, la PNL Bârlad!

de Simona MIHĂILĂ

Răsturnări de situație de proporții caragialești la PNL Bârlad. După ce, la începutul anului, Dionisie Lefter și-a făcut publică supărarea pe liberali, pe motiv că nu sunt de acord ca el să candideze pentru funcția de primar al Bârladului, și după ce a semnat inclusiv o adeziune la PMP, conducerea PNL Bârlad s-a sucit. I-a iertat “rătăcirea” și declarațiile războinice și l-au reprimit în partid, îndeplinindu-i, totodată, visul suprem: acela de a-i accepta candidatura pentru fotoliul de primar al Bârladului.

dan marianNu înseamnă, însă, că acest lucru se va și întâmpla, întrucât nu toți liberalii sunt de acord. Dan Marian, co-președintele organizației județene, a declarat, pentru Est News, că se opune categoric.

El suspicionează că desemnarea lui Lefter s-a făcut spre a servi intereselor electorale ale lui Adrian Solomon, candidatul PSD la funcția de primar al Bârladului: “Nu există niciun motiv să numești un candidat care nu este dorit de bârlădeni. Conform sondajului de opinie realizat la Bârlad, privind notorietatea și intențiile de vot ale cetățenilor, Solomon are 27%, Dumitru Boroș are 12%, iar Dionisie Lefter se bucură de numai 2%. Pentru orice om normal, 2 este mai puțin decât 12. Nu este admisibil ca PNL să pornească în această luptă cu un candidat atât de slab, decât dacă vrea să piardă. Eu nu vreau să fiu responsabil de acest eșec”.

La ședința de săptămâna trecută, când Biroul municipal al PNL Bârlad a luat hotărârea de a-l desemna pe Lefter (propunerea lui Florin Ciurariu, co-președinte al organizației județene a PNL), Marian a propus ca PNL Bârlad să intre în competiția electorală cu Dumitru Boroș, cel care în 2014 a demisionat din PNL.

Acum nu se mai pune problema că a plecat din partid, pentru că și Lefter a făcut la fel. A plecat și a reintrat, așa cum a făcut și Boroș. Dar, spre deosebire de el, Dumitru Boroș stă în sondaje de șase ori mai bine decât Lefter, a cărui reputație este cum este”, a mai spus Dan Marian. Prin urmare, co-președintele va merge la București unde le va cere reprezentanților organizației centrale a PNL să numească un președinte unic la Vaslui: “Nu mai accept decât președinte unic. La Vaslui nu se poate face performanță electorală cu doi co-președinți, pentru că fiecare vrea altceva”.

Nu cred că mai are cineva motive să-și facă iluzii în legătură cu integritatea lui Dionisie Lefter”

onofrei-daniel3Daniel Onofrei, președintele PMP, s-a declarat dezamăgit de jocul lui Lefter, acela a părăsi PNL, de a se înscrie în PMP și de a se reîntoarce în PNL, totul într-un interval de câteva săptămâni: “Din punctul meu de vedere, Lefter s-a compromis pe toată viața lui, de acum înainte. Nu va reuși nici acolo să se impună, nici ca președinte, nici în calitate de candidat. Nu are cine să-l susțină acolo, iar susținerea oamenilor este cea mai importantă. Dacă te duci de colo-colo ca lupul singuratic și te vinzi, aici pe trei arginți, și dincolo pe cinci arginți, nu mai ești respectat. Am fi putut face un pol al dreptei în condițiile în care ar fi fost independent. Nu cred că mai are cineva motive să-și facă iluzii vis-a-vis de integritatea lui Dionisie Lefter”.

Dionisie Lefter, descrie toată această situație… drept o formalitate: “Eu am fost și am rămas liberal. Dacă dumnealor vor să mă susțină o pot face. Adeziunea nu e o problemă, se poate trece peste aceste lucruri, putem găsi o soluție de a depăși această chestiune birocratică”.

About Tehno Redactor

3 comments

  1. PENIBILITATE mai mare nu cred ca se poate vedea in politica!

  2. Cum adica adeziunea este o chestiune birocratica? Ce, nu puteai trai fara ea? E o chestiune de onoare, d-le Lefter. Dar ce onoare poate fi la un om care a tradat toata viata lui? Ce incredere puteti inspira ca om, nu ca primar? Zero. Pai Solomon incepe sa para Fat Frumos pe langa d-ta.

  3. PMP nu este partidul Doamne Udrea prin care se voia presedinte si voia sa schimbe culorile PDL care oprimase populatia?

    Mai lasati ne cu acest partid si reprezentantii lor la Vaslui si Barlad.Nu va vrea nimeni domnilor.Cine vorbeste de politica ,sondaje.. etc??!!!!