Home » Justitie » Doi migranți afgani, opriți din drumul spre Spațiul Schengen

Doi migranți afgani, opriți din drumul spre Spațiul Schengen

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat, vineri, doi cetățeni afgani care au încercat să intre ilegal în România. În baza Acordului de Readmisie încheiat cu Republica Moldova, cei doi migranți au fost predați autorităților de frontieră din statul vecin.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au procedat la desfășurarea unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova după ce au fost informați că există posibilitatea ca două persoane să încerce să treacă râul Prut și să intre pe teritoriul României. Au depistat în apropierea malului românesc al râului Prut două persoane de sex masculin, de origine afroasiatică. Polițiștii au legitimat persoanele, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbesc limba română. Cei doi bărbați au fost condușila sediul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate și din declarațiile bărbaților, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni afgani, în vârstă de 22, respectiv, 46 de ani și că au trecut râul Prut pe pod de gheață, cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

De asemenea, din verificările efectuate, a mai rezultat că bărbatul în vârstă de 22 de ani a mai încercat să treacă fraudulos frontiera de stat a României în luna septembrie a anului trecut, ocazie cu care față de acesta a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de cinci ani.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria celor doi bărbați și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat de către un străin căruia i-a fost interzis în orice mod dreptul de intrare în țară.

În baza Acordului de Readmisie încheiat cu Republica Moldova, cei doi migranți au fost predați autorităților de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.(G.P)

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat, vineri, doi cetățeni afgani care au încercat să intre ilegal în România. În baza Acordului de Readmisie încheiat cu Republica Moldova, cei doi migranți au fost predați autorităților de frontieră din statul vecin. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au procedat la desfășurarea unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova după ce au fost informați că există posibilitatea ca două persoane să încerce să treacă râul Prut și să intre pe teritoriul României. Au depistat în apropierea malului românesc al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: