Home » Justitie » Dosare penale pentru trei aventurieri. Doi dintre ei băuți, iar al treilea tracta o remorcă neînmatriculată.

Dosare penale pentru trei aventurieri. Doi dintre ei băuți, iar al treilea tracta o remorcă neînmatriculată.

Trei persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au testat cu aparatul alcooltest pe L. Ciprian, în varstă de 36 ani, din comuna Zorleni, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a fost oprit în trafic oprit în trafic în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Republicii din municipiul Bârlad.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Tătărăni l-au prins băut la volan și pe L. Eduard, în vârstă de 21 ani, domiciliat în comuna Tătărăni. Acesta a fost oprit pentru control în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe D.J 244 E, pe raza localității Tătărăni. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul municipal Huși unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiști din cadrul Postului de Poliție Rebricea l-au depistat pe N. Liviu, în vârstă de 37 ani, care tracta cu autoturismul o remorcă neînmatriculată D.J 248, pe raza localității Rateșu Cuzei din municipiul Vaslui.

Pe numele celor trei persoane au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Poliția Romană atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteză de execuție a mișcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație. (G.P)

Trei persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au testat cu aparatul alcooltest pe L. Ciprian, în varstă de 36 ani, din comuna Zorleni, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a fost oprit în trafic oprit în trafic în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Republicii din municipiul Bârlad. Polițiști din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: