Home » Administratie » Peste 30 de oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților locale, prezenți la „Fabricat în Moldova”

Peste 30 de oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților locale, prezenți la „Fabricat în Moldova”

O delegație de peste 30 de oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților publice locale din județ a fost prezentă, la mijlocul acestei săptămâni, la cel mai mare și important eveniment economic anual din Republica Moldova, în vederea stabilirii unor parteneriate cu oameni de afaceri și cu autoritățile din țara vecină.

Așa cum se întâmplă de mai mulți ani, Vasluiul a fost prezent, din nou, la Chișinău, la cel mai important eveniment economic al anului din țara vecină, expoziția „Fabricat în Moldova”. Peste 30 de oameni de afaceri, primari și reprezentați ai unor companii din județ au participat la deschiderea expoziției, la fel cum a făcut-o și premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Darban. Delegația vasluiană a fost condusă de președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, care a ținut să sublinieze importanța colaborării pe care România și oamenii de afaceri din județul Vaslui trebuie să o aibă cu firmele și autoritățile din țara vecină.

Înainte de toate, trebuie avută în vedere capacitatea de absorbție comună a celor două state a fondurilor pe marele proiecte europene, sesiune care se deschide în acest an. Vorbim de proiecte transfrontaliere de peste un miliard de euro în următorii patru ani, ceea ce înseamnă foarte mult, la care se mai adaugă și proiectele de mediu. De aceea, va trebui ca ministerele din cele două țări să lucreze cot la cot, să avem o strategie bilaterală de dezvoltare, nu un simplu parteneriat. Este necesar să creionăm clar obiectivele pe care trebuie să le aibă Republica Moldova și pașii pe care trebuie să-i facă în vederea aderării la Uniunea Europeană. Să dea Dumnezeu ca proiectele pe care le-am creionat să se materializeze. Am discutat și astăzi, la deschiderea expoziției, cu președintele Camerei de Comerț din Republica Moldova despre venirea în această țară a unor firme din județul Vaslui și din regiunea Nord-Est a României. Vom reveni în Republica Moldova să discutăm câteva lucruri privind un parteneriat clar pe strategia pe care cele două guverne au stabilit-o”, a declarat președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.

Deschiderea evenimentului „Fabricat în Moldova”, în care producătorii autohtoni au expuse produse autohtone, în special alimentare și textile, în mai multe pavilioane, a fost urmată de un forum economic, în care s-au dezbătut strategii de viitor pentru firmele din România și țara gazdă. (Ionuț PREDA)

O delegație de peste 30 de oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților publice locale din județ a fost prezentă, la mijlocul acestei săptămâni, la cel mai mare și important eveniment economic anual din Republica Moldova, în vederea stabilirii unor parteneriate cu oameni de afaceri și cu autoritățile din țara vecină. Așa cum se întâmplă de mai mulți ani, Vasluiul a fost prezent, din nou, la Chișinău, la cel mai important eveniment economic al anului din țara vecină, expoziția „Fabricat în Moldova”. Peste 30 de oameni de afaceri, primari și reprezentați ai unor companii din județ au participat la deschiderea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: