Home » Social » Tragedie: Copil dispărut de acasă și găsit mort într-un pârâu înghețat!

Tragedie: Copil dispărut de acasă și găsit mort într-un pârâu înghețat!

de Răzvan CĂLIN

Copilul avea doar trei ani și a fost descoperit la circa 50 de metri de locuința sa, căzut în apa pârâului Bogdănița.

O familie din satul Băltățeni, comuna Băcani, trece prin clipe grele după ce unul din cei șase copii ai lor a fost găsit mort într-un pârâu ce curge prin apropiere locuinței lor. Este vorba despre Sebastian Păsărică, un băiețel în vârstă de numai trei anișori, care mai are un frate geamăn, Alexandru.

Nenorocirea s-a produs în cursul zilei de joi, 4 februarie, la scurt timp după ce cei doi frați gemeni (Sebastian și Alexandru Păsărică) au ajuns acasă de la grădiniță.

”Asta s-a întâmplat undeva în jur de ora 12, după cum a povestit tatăl copiilor. La un moment dat, Sebi a ieșit din casă dar nimeni nu a dat importanță acestui lucru. E ceva normal la țară să iasă copiii afară, în curte, sau pe stradă, să se joace. Ori să se ducă la toaletă, că ei o au afară în curte, nu în casă. Pe la 13.30, tatăl lui Sebi a început să-l caute pe afară, pe la vecini, crezând că e dus să se joace cu copiii vecinilor, cum obișnuia. Numai că nu a reușit să dea de el și atunci a început să se îngrijoreze”, ne-a declarat Constantin Matei, primarul comunei Băcani.

În jurul orei 16, după aproape trei ore de căutări febrile, tatăl lui Sebi a înțeles că ceva s-a întâmplat cu fiul său și, disperat, a solicitat ajutorul autorităților locale. În scurt timp, polițiștii din comună, diferiți localnici și chiar primarul Matei au pornit în căutarea copilașului. Conștient de gravitatea cazului, Matei a solicitat sprijinul Poliției și Jandarmeriei Bârlad, precum și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” Vaslui. A urmat o amplă acțiune de căutare în care au fost angrenate efective impresionante formate din câteva sute de polițiști, jandarmi, lucrători ISU, scafandri profesioniști, polițiști de frontieră (”înarmați” cu aparate de termoviziune) și localnici care au sărit în ajutorul familiei greu încercate. La operațiune au fost prezenți și prefectul Andrei Puică și colonelul Neculai Olaru, șeful ISU Vaslui, care au ținut în permanență legătura cu eșaloanele superioare de la București.

Într-o primă fază, căutările au durat până în noaptea de joi/vineri, în jurul orei 2, când s-a hotărât întreruperea acestora din cauza vizibilității extrem de scăzute. A doua zi dimineață, căutările au fost reluate și, din păcate, în jurul orei 9, copilașul a fost găsit zăcând fără suflare, sub gheața pârâului Bogdănița. Firul de apă trece pe fundul unei râpe din apropierea casei familiei Păsărică, fiind unul din locurile preferate de copii pentru joacă.

”Mai ales iarna, aici este un loc de derdeluș pentru copiii care stau în zonă și vor să se dea cu sania. Am avut bănuielile noastre încă de joi că e posibil ca băiețeul să fi căzut în pârâu, dar ne-am rugat să nu fie așa. L-am căutat în acest loc și joi, am adus chiar și un buldoexcavator care să degajeze din stratul de zăpadă ce acoperea albia înghețată a pârâului. Dar nu l-am putut detecta nici cu ajutorul aparatelor cu termoviziune pentru că era căzut săracul într-o zonă mai adâncă a pârâului, unde apa are o adâncime de peste 70 de centimetri. A doua zi, vineri, pe lumină, scafandrii de la ISU au intrat din nou în apa înghețată a pârâului și, din nefericire, au găsit trupul fără viață al copilului. E mare păcat ce s-a întâmplat și o mare tragedie pentru această familie. Sunt oameni simpli, săraci, care mai au cinci copii, dar nimeni nu merită să treacă printr-o așa nenorocire. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe micuț!”, ne-a mai povestit primarul comunei Băcani.

de Răzvan CĂLIN Copilul avea doar trei ani și a fost descoperit la circa 50 de metri de locuința sa, căzut în apa pârâului Bogdănița. O familie din satul Băltățeni, comuna Băcani, trece prin clipe grele după ce unul din cei șase copii ai lor a fost găsit mort într-un pârâu ce curge prin apropiere locuinței lor. Este vorba despre Sebastian Păsărică, un băiețel în vârstă de numai trei anișori, care mai are un frate geamăn, Alexandru. Nenorocirea s-a produs în cursul zilei de joi, 4 februarie, la scurt timp după ce cei doi frați gemeni (Sebastian și Alexandru Păsărică)…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: