Home » Sanatate » Asistenta medicală surprinsă în timp ce fura banii unui bolnav, mutată disciplinar la Huși

Asistenta medicală surprinsă în timp ce fura banii unui bolnav, mutată disciplinar la Huși

Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secții ale Spitalului Județean, a fost mutată disciplinar la substația Huși.

Potrivit directorului medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu, decizia a fost luată în cadrul Comitetului Director al unității, care este format din cinci membri: ”Doi membri au votat pentru desfacerea contractului de muncă în cazul asistentei, iar trei au decis ca ea să fie mutată la Substația Huși a unității noastre. Având în vedre că ea are domiciliul în Vaslui și crește singură un copil, va percepe naveta la Huși ca pe o pedeapsă. Gestul său este reprobabil!”

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală și un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui la Secția de Psihiatrie a unității sanitare, care este situată la câțiva kilometri distanță.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, în cazul unor astfel de transferuri, pe fișa pacientului sunt trecute și date referitoare la bunurile de valoare pe care pacienții le au asupra lor sau la sumele de bani deținute de bolnavi.

ana_rinder

Ana Rinder

”Bolnavul în vârstă de 80 de ani a fost transferat cu o ambulanță la Secția de Psihiatrie, iar asistentul medical de acolo a observat că pacientul nu are asupra sa o anumită sumă de bani, care era trecută pe foaia de observație ca aparținându-i. Pentru lămurirea situației a fost solicitată vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, înregistrări care ne-au fost cerute de Serviciul de Ambulanță și pe care le-am pus la dispoziția dumnealor”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pe înregistrările video se observă cum, în timp ce pacientul era transportat în secție de brancardier, asistenta medicală de pe ambulanță umblă în bagajul bolnavului. Prejudiciul în acest caz a fost recuperat, bătrânul primind înapoi banii care i-au fost sustrași. Până în acest moment nu a fost depusă o plângere la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui în acest sens.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: