Home » Social » Ce soluție trăznită a găsit un bârlădean pentru a se răzbuna pe vecinul pe care nu-l avea la inimă. Omul nevinovat a fost la un pas de a înfunda pușcăria

Ce soluție trăznită a găsit un bârlădean pentru a se răzbuna pe vecinul pe care nu-l avea la inimă. Omul nevinovat a fost la un pas de a înfunda pușcăria

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii bârlădeni sunt pe cale să deslușească ițele unui controversat caz de abuz sexual. Oamenii legii au fost alertați în vara anului trecut de un localnic care le-a povestit că un vecin al său ar fi abuzat sexual trei băieți, care la vreme respectivă erau instituționalizați într-un centru special situat pe Bulevardul Epureanu din Bârlad. Unde mai pui că cele trei victime mai sufereau și de anumite afecțiuni neurologice din cauza cărora erau încadrați ca persoane cu handicap neuropsihic sever.

Polițiștii au început imediat să investigheze cazul, iar cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au efectuat la rândul lor o anchetă internă. Un caz destul de grav, mai ales că la mijloc era vorba despre niște adolescenți cu handicap neuropsihic, instituționalizați în centre ale statului despre care se presupune că ar trebuie să le asigure protecție totală. Iată că, în cele din urmă, ancheta se apropie de final și, din câte se pare, cele sesizate nu se adeveresc. Ba mai mult, la mijloc se pare că ar fi vorba despre o răfuială existentă între cel care a alertat autoritățile și cel acuzat. Altfel spus, reclamantul ar avea ceva de împărțit cu acuzatul și s-a gândit că ar merge, așa din răzbunare, să arunce ”șopârla” cum că respectivul abuzează sexual adolescenți. Pe firul acestui caz au intrat și cei de la Avocatul Poporului, care au trimis la Bârlad pentru a efectua o anchetă proprie chiar pe avocata Carla Cozma, consilier – coordonator al Biroului Teritorial Iași.

”Din fericire, cazul nu se verifică sub aspectul informațiilor sesizate de petent. Din păcate, cele trei presupuse victime au picat la mijloc într-un război existent între reclamant și cel reclamat. Există niște polițe de plătit între cei doi, pe fondul unor răfuieli personale mai vechi. Din păcate, sunt persoane care se folosesc și profită de pe urma unor alți semeni care au discernământul diminuat și sunt incapabili de a înțelege sau a face diferența între anumite lucruri”, ne-a declarat avocata Carla Cozma.

Între timp, unul din cei trei adolescenți a fost reintegrat în familie, altul este într-un centru pentru adulți cu handicap neuropsihic (a atins vârsta biologică a maturității), iar cel de al treilea urmează cursurile unei școli destinată exclusiv celor cu nevoi speciale.

Bomba a fost aruncată în luna august a anului trecut, când un bârlădean a sesizat poliția că un individ ar abuza sexual trei adolescenți instituționalizați în centrul de pe Bulevardul Epureanu. Potrivit celor reclamate, individul i-ar fi ademenit (profitând de handicapul lor) cu bomboane sau sume infime de bani, după care întreținea raporturi sexuale cu ei. Iar aceste scene s-ar fi consumat, în repetate rânduri, în apartamentul pe care îl deține suspectul, în apropiere de centrul de pe Bulevardul Epureanu.

 

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: