Home » Justitie » Mister asupra unor oseminte umane descoperite la Costești

Mister asupra unor oseminte umane descoperite la Costești

Mai multe fragmente umane ale unui bărbat au fost descoperite într-o pădure de pe raza comunei Costești, acolo unde, în urmă cu trei luni, s-a găsit un motodeltaplan prăbușit al cărui pilot nu a fost găsit de polițiștii care au scotocit zona mai multe zile la rând. 

Descoperire șocantă la marginea unui păduri din Costești. Un localnic a găsit, în timp ce mergea prin zonă, rămășițele unui bărbat a cărui identitate nu a putut fi stabilită. Îngrozit, omul a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat autoritățile, care au declanșat o anchetă. Un indiciu pentru polițiști ar fi faptul că respectivele oseminte se aflau la câteva zeci de metri de locul unde, în octombrie anul trecut, a fost găsit prăbușit un motodeltaplan.

„Respectivele resturi de fragmente umane se aflau la 50 de metri de marginea pădurii Saca și ar aparține unei persoane de sex masculin. Osemintele au fost ridicate și transportate la morgă, fiind dispusă o expertiză medico-legală pentru a stabili cauza decesului”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Un motodeltaplan, de proveniență rusească și posibil folosit la traficul de țigări, a fost găsit prăbușit, în octombrie anul trecut, în pădurea de la Costești de către un pădurar care trecea prin zonă, însă în aparat sau în apropiere nu a fost găsită nicio persoană. Construit dintr-o structură de aluminiu, motodeltaplanul era avariat parțial, însă fără ca  locul destinat pilotului să fie distrus. Acesta este și motivul pentru care autoritățile nu au găsit nicio persoană rănită la fața locului.

„Aparatul de zbor a fost găsit într-un lăstăriș, de la marginea pădurii de la Chițcani. Nu a fost cazul ca noi să intervenim, în condițiile în care se afla acolo de câteva zile. În afară de motodeltaplan în sine, inclusiv cu rezervorul de benzină, nu s-a găsit nimic altceva la fața locului”, a precizat inspectorul-șef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan, a anunțat că a fost declanșată o anchetă în acest caz pentru a se stabili în ce condiții a ajuns acel motodeltaplan pe teritoriul județului Vaslui.

„Nu se poate ca un aparat de zbor să stea acolo de cel puțin o săptămână și nimeni să nu știe nimic de el. Pe vremuri, astfel de motodeltaplane treceau granița dinspre Republica Moldova cu țigări de contrabandă. Este posibil ca și acesta să fi fost folosit la așa ceva, însă nu ne pronunțăm până nu avem date. Poliția va trebui să găsească pe cel sau cei care l-au dus acolo”, a precizat subprefectul Mircea Gologan.

În scurt timp, însă, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, iar rezultatele cercetărilor nu se cunosc încă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor