Home » Sport » Pentru prima dată după 15 ani la Bârlad – Un jucător de rugby bârlădean a fost convocat la naționala de seniori a României

Pentru prima dată după 15 ani la Bârlad – Un jucător de rugby bârlădean a fost convocat la naționala de seniori a României

Ionuț Balaban, jucător de rugby bârlădean, care parte din Centrul Național Olimpic de Tineret, a fost convocat la naționala de seniori a României, pentru pregătirea celui de-al doilea meci din Cupa Europeană a Națiunilor, care se va disputa sâmbătă, 13 februarie, cu Spania.

Stejarii se antrenează la Cluj, acolo unde au și debutat în noul sezon al competiției, 39-14 cu Portugalia. Lotului inițial care a pregătit partida cu lusitanii i s-au alăturat încă șase jucători convocați de antrenorul galez Lynn Howells, printre care și tânărul rugbyst bârlădean, în vârstă de doar 19 ani, care joacă în linia de treisferturi, pe poziția centru. Rolul său în echipă este de a continua atacul după pasa venită de la mijlocașul la deschidere. Poate lua acțiuni pe cont propriu sau poate pasa mai departe la aripă. Are și rolul de a placa foarte bine pentru a opri atacurile adversarilor.

Popa_ciprian1

Ciprian Popa

„A participat până acum la toate nivelurile de vârstă ale echipei naționale, este un copil care promite și suntem foarte bucuroși că a reușit să ajungă la echipa națională. E o încununare a muncii depuse în ultimii ani la Bârlad, un rezultat care nu a mai fost atins de 15 ani, o convocare la echipa națională de seniori”, ne-a declarat Ciprian Popa, administratorul Centrului Olimpic de la Bârlad și director regional de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby.

Lotul extins al României pentru meciul cu Spania:

Pachetul de înaintare: pilieri: Constantin Pristăvită (Știința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Timișoara Saracens), Mihai Dico (Știința Baia Mare), Silviu Vasiliu (CSA Steaua București), Silviu Sebastian Suciu (Știința Baia Mare), Paul Alexandru Rusu (Știința Baia Mare); taloneur: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Florin Bardasu (Știința Baia Mare), Otar Turashvili (Colomhiers). Linia a II-a: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Tarbes). Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Viorel Lucaci (CSA Steaua București), Vlad Nistor (Castres Olympique), Andrei Gorcioaia (Vălence d’Agen), Răzvan Ilisescu (Graulhet), Stelian Burcea (Timișoara Saracens)

Treisferturi: Mijlocași la grămadă: Alexandru Palii (CSM Știința Baia Mare), Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo), Alexandru Tigla (CSM București); mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens), Ovidiu Melniciuc (U Cluj);Centri: Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), Florin Ioniță (CSA Steaua), Florin Vlaicu (Calvisano), Ionuț Balaban (CSS Bârlad); aripi: Adrian Apostol (Știința Baia Mare), Ionuț Botezatu (Știința Baia Mare), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Stephen Shennan (Timișoara Saracens); fundași: Cătălin Fercu (Saracens), Sabin Strătilă (CSA Steaua București). (G.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: