Home » Invatamant » Peste 5.800 de copii din județ vor primi bani de la stat ca să meargă la grădiniță

Peste 5.800 de copii din județ vor primi bani de la stat ca să meargă la grădiniță

Peste 5.800 de copii din județ, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, vor merge la grădiniță pe banii statului, care va acorda câte un tichet de 50 de lei pentru fiecare lună de prezență constantă la cursuri, cu condiția ca familia din care provine să aibă venituri foarte mici.

Veste bună pentru copiii de grădiniță care provin din familii cu venituri foarte reduse. Statul va acorda, chiar din această lună, câte un tichet în valoare de 50 de lei cu care părinții vor putea să le cumpere alimente sau îmbrăcăminte. La nivelul județului, se află în această situație 5.854 de copii, dublu față de media națională. Denumit „tichet social pentru grădiniță”, bonul valoric are ca scop încurajarea copiilor cu vârste cuprinse între trei și șase ani de a merge la grădiniță.

Beneficiarii acestor tichete trebuie să îndeplinească două condiții esențiale. În primul rând, familia din care provine copilul nu trebuie să aibă un venit pe membru mai mare de 284 de lei. De asemenea, preșcolarul trebuie să aibă o prezență constantă la cursuri, fără a avea absențe motivate, având în vedere care este scopul acordării acestor bonuri valorice”, a declarat Larisa Dumitru, director de program în cadrul Asociației „Ovidiuro” România.

Cei care vor trebui să se implice în mod activ pentru ca tichetele sociale să ajungă la copiii îndreptăți sunt directorii de grădinițe și primarii de comune sau orașe. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. fara absente motivate…. chiar ca este de ras

x

Check Also

DGASPC Vaslui – Ineficiență sub umbra lui Dumitru Buzatu

Deputat Mihai Botez  Direcția Generală de Asistentă Socială și ...

Cresc sau nu pensiile cu 40%?! Pensionarii vasluieni se așteaptă la o iarnă de coșmar, cu frig și foame

de Dănuț CIOBANU  Pensionarii sunt pregătiți să dea Guvernul ...

Veste proastă pentru copii. Pista de role din municipiul Vaslui rămâne închisă din cauza COVID-19

Pista pentru skateboarding și role din municipiul Vaslui rămâne ...