Home » Administratie » Primăria Vaslui va veni, până în iunie, cu soluții la marea problemă a parcărilor din oraș

Primăria Vaslui va veni, până în iunie, cu soluții la marea problemă a parcărilor din oraș

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat că, până la mijlocul anului, va veni cu soluții la marea problemă a parcărilor din municipiu, una dintre variante fiind crearea de sensuri unice pe mai multe artere din oraș astfel încât șoferii să poată parca pe marginea străzii.

Eterna problemă a parcărilor de autoturisme pe raza municipiului Vaslui și-ar putea găsi rezolvare până la mijlocul acestui an. Cel puțin așa a anunțat primarul Vasile Pavăl, care încă mai este în căutarea unor soluții cât mai bune atât pentru municipalitate cât și pentru proprietarii de mașini. Însă, edilul vasluian a respins ideea de a crea parcări rezidențiale cu plată, așa cum se practică în multe orașe din țară și străinătate.

Această soluție ar isca un mare scandal în Vaslui. S-ar certa toată ziua vecini cu vecini, neamuri cu neamuri. Dar ce vom face cu cei care rămân fără locuri de parcare? Oamenii nu sunt în stare să plătească un leu pentru parcarea din piață și credeți că vor da pentru parcările rezidențiale?”, se întreabă primarul Vasile Pavăl.

Edilul vasluian spune că una dintre soluții ar fi crearea de sensuri unice. „Există în analiză această variantă. O să dezbat problema parcărilor în acest an astfel încât, până în iunie, să punem premizele pentru găsirea unei soluții”, susține Pavăl.

În prezent, din lipsă de parcări, șoferii din Vaslui sunt nevoiți să tragă mașinile pe trotuare sau în locuri unde există indicatoare cu „staționarea interzisă”, ceea ce le atrage sancționarea pecuniară. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: