Home » Justitie » Dosar penal pentru contrabandă de țigări

Dosar penal pentru contrabandă de țigări

Polițiștii bârlădeni au întocmit dosar penal pe numele unei femei, în vârstă de 31 de ani, din Bârlad, care oferea spre vânzare 1.000 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă.

Femeia a fost depistată luni, 8 februarie, de polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, care au desfășurat o acțiune în zona Pieții Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei identificate polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii reamintesc faptul că deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. (G. P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: