Home » Sport » Miyagi Dojo se pregătește pentru Campionatul Național

Miyagi Dojo se pregătește pentru Campionatul Național

Clubul bârlădean Miyagi Dojo, condus de sensei Gabriel Manta, a participat la o competiție de sparing la Tulcea, unde au disputat meciuri cu sportivi ai cluburilor din Tulcea și împrejurimi. Meciurile de sparing au avut ca scop verificarea sportivilor în luptă, cu adversari foarte buni de la cluburi foarte titrate, precum Sakura sau Yamato, al cărui președinte este un fost campion mondial de kempo. Competiția s-a desfășurat pe sistem de full kempo și submission. Clubul bârlădean a obținut cele mai bune rezultate la nivel de cluburi, prin lotul de 20 de luptători, condus de sensei Gabriel Mantea și sensei Gabriel Pântea.

manta_gabriel

Gabriel Manta

„Pe lângă lotul de bază am participat și cu sportivi din eșalonul doi, pentru că a fost o desfășurare lejeră și se putea interveni pe saltea și opri lupta în cazul în cazul în care ar fi fost probleme sau un sportiv era mult prea tehnic față de adversarul său. Sunt rezultate relative pentru că sportivii nu au dat tot ce puteau. Ce ne-a interesat a fost tehnica aplicată și strategia de abordare a luptei, mai ales că pe 13 martie avem campionatul național de full kempo. Competiția se axează pe lovituri de pumn, genunchi, proiectări, strangulări, tehnici articulare unde lupta pleacă din picioare și se ajunge la sol. Pe unii dintre cei de la Campionatul Național îi știm, pe alții urmează să îi aflăm acolo, dar cert e că vor fi în jur de 500 de luptători de la aproximativ 30 de cluburi, toate titrate, care au condiții și bază de desfășurare. Ultima competiție oficială la care a participat clubul bârlădean a fost Cupa Steaua, unde au participat circa 15 cluburi. Am câștigat locul 1 toți sportivii cu care am participat prinzând loc pe podium”, a declarat pentru Est News sensei Manta.

Competiția de la Tulcea a avut o însemnătate specială pentru sensei Manta, care în vara lui 1990 a înființat primul club de ju-jitsu din localitate. Elevii săi de la clubul Fuji Yama au obținut zeci de medalii în țară și străinătate, lucru care se întâmplă acum și la clubul din Bârlad. „Am fost promotorul jiu – jitsului în Dobrogea și Moldova și majoritatea antrenorilor de acolo îmi sunt foști elevi. E primul sparing pe care îl facem cu ei. Am colaborat cu ei foarte bine în competiții oficiale”, a completat Gabriel Manta.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=enrhu7sSCUM&w=560&h=315]

Printre vârfurile de lance pe care clubul îi are se remarcă Toma Mârzac, campion en – titre la full kempo și care a învins un senior la Tulcea, Rareș Mârzac, zis Duracel, care este numărul unu la categoria lui de vârstă (8-10 ani) și Teodor Chiper. De menționat că Teodora Oprea, de la clubul bârlădean, a obținut singurul knock-out din competiție. Sensei Gabriel Manta are speranță de asemenea că Diana Bâclea  și Sebastian Bâclea, amândoi campioni naționali, vor continua să evolueze cel puțin la același nivel.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vqS4QN8Ivks&w=560&h=315]

Sensei Gabriel Manta a mai adăugat că printre sportivii antrenați de el sunt și unii care au ales să urmeze aceeași carieră ca și el și vor deveni antrenori, cu recomandarea lui, după terminarea liceului și disputarea examenului, la București.

Sfârșitul vizitei la Tulcea a fost marcat cu o vizită la muzeul Deltei unde cei mici s-au bucurat să vadă rechini dar au aflat și informații despre istoricul ei. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: