Home » Sanatate » Peste 3.000 de cetățeni, din Ibănești și Pochidia, au rămas fără medici de familie

Peste 3.000 de cetățeni, din Ibănești și Pochidia, au rămas fără medici de familie

Peste 3.000 de cetățeni din comunele vasluiene Ibănești și Pochidia au rămas fără medici de familie, după ce doctorii care aveau cabinete individuale în zonă au plecat unul în mediul privat, iar celălalt într-o altă localitate.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, cetățenii din cele două comune se pot deplasa la două centre de permanentă din două comune învecinate, în cazul în care au nevoie de tratamente, de trimiteri sau de alte servicii prestate în mod normal de medicii de familie.

„Ne-am adresat Asociației Medicilor de Familie și Colegiului Medicilor, dar nu am primit niciun răspuns favorabil. De asemenea, am luat legătura cu reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie din Iași, pentru a vedea dacă sunt medici doritori să vină în localitățile respective, dar nimeni nu și-a manifestat intenția de a lucra la Pochidia sau Ivănești. Cu toate că nu este o situație comodă, ca soluție temporară, pană la rezolvarea problemei, pacienții au posibilitatea să meargă la centrele de permanentă din Tutova și Puiești”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. (G.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: