Home » Business » Vodafone a prelungit „alianța“ cu RCS&RDS pentru încă un an

Vodafone a prelungit „alianța“ cu RCS&RDS pentru încă un an

Compania RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piața locală de cablu, a prelungit contractul de roaming național cu Vodafone, al doilea operator de pe piața locală de telefonie mobilă, au declarat pentru ZF surse din industria locală de comunicații.

Contractul, care expira în aprilie, a fost semnat pe încă un an de zile, iar RCS&RDS va plăti Vodafone în funcție de traficul de voce și date realizat de clienții Digi Mobil în rețeaua celuilalt operator. Contractul îi permite RCS&RDS să le ofere clienților săi acces la servicii de voce și date în zonele în care rețeaua proprie de comunicații mobile nu are acoperire.

La finele anului trecut rețeaua 3G a RCS&RDS, prin care compania furnizează servicii de voce mobilă, avea o acoperire de aproximativ 85% din populație, în timp ce marii operatori se apropie de 100%. RCS&RDS și Vodafone au semnat inițial în aprilie 2014, pe doi ani de zile, contractul de roaming național.

Contactați de ZF, reprezentanții Vodafone și RCS&RDS nu au comentat informațiile până la închiderea ediției.

La finele anului trecut și Orange, liderul pieței locale de telefonie mobilă, a semnat un contract de roaming național prin care oferă grupului Telekom acces la rețeaua sa mobilă 4G. La rândul său Telekom oferă Orange acces la rețeaua sa fixă pentru ca operatorul să poată lansa pachete și cu servicii TV și de net fix.

Sursa; zf.ro

About Mihai Vasile