Home » Social » Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, gazdă a concursului național „Mesajul meu antidrog”

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, gazdă a concursului național „Mesajul meu antidrog”

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui lansează mâine, la ora 12.00, la Bibliotecă Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, ediția a XIII–a a concursului național „Mesajul meu antidrog”, cu tema „Colorează-ți viața altfel…fără droguri!”.

„Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în școli și licee și se desfășoară anual, încă de la înființarea Agenției Naționale Antidrog (ANA). Parteneri în acest proiect, alături de ANA, sunt inspectoratele școlare județene, direcțiile județene de tineret și sport, organizații neguvernamentale și autorități locale.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini și practici la nivelul întregii populații aflate într-o formă de învățământ, prin intermediul programelor școlare și de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viată sănătos, fără tutun, alcool și droguri, proiectul reprezintă un concurs național în cadrul căruia elevii își exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile și atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Scopul concursului este menținerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalență), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidență), iar obiectivul general este creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber.

Ediția a XIII–a a concursului se desfășoară în intervalul februarie – iulie, în cadrul instituțiilor din învățământul preuniversitar (gimnaziu și liceu) din toate județele tării, pe următoarele secțiuni: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (la nivel județean).

Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerințe (tematică și dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului și a subiectului ales, acuratețea stilului, claritatea limbajului. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: