Home » Justitie » Inconștienti la volan

Inconștienti la volan

Polițiști din cadrul Poliției orașului Murgeni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au desfășurat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică prin respectarea prevederile legale cu privire la regimul circulației rutiere. Au identificat două persoane, care sunt cercetate pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal.

Alin P., în vârstă de 26 de ani, din orașul Murgeni, a fost depistat conducând băut pe strada Dr. Emil Juvara din Murgeni. Tânărul a fost testat de politisti cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, a fost identificat în trafic J. Mircea, de 36 ani, din orașul Murgeni care conducea autoturismul pe raza localității Raiu deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: