Home » Administratie » Serele Primăriei Vaslui vor fi demolate. În locul acestora va fi construit un parc de joacă

Serele Primăriei Vaslui vor fi demolate. În locul acestora va fi construit un parc de joacă

Serele Primăriei Vaslui, din vecinătate principalului cimitir din localitate, vor fi demolate și mutate într-o zonă periferică municipiului, ceea ce va permite extinderea Parcului Copou cu o suprafață de 1,7 hectare, prin construirea, cel mai probabil, a unui nou parc de joacă pentru copii.

Autoritățile vasluiene au decis să rezolve problema serelor din vecinătatea Cimitirului „Eternitatea”, aflate în paragină de un an, de când societatea Goscom, cea care le are în administrare, a decis să nu le mai exploateze. Astfel, întreaga zonă va fi demolată, ceea ce va oferi posibilitatea extinderii Parcului Copou, unul dintre cele mai frumoase din țară.

Acele construcții de acolo nu le mai putem numi sere. Este o nenorocire ce avem acolo. De aceea, trebuie demolate și în loc să facem un parc de joacă pentru că nici ceea ce avem acum în Parcul Copou nu putem spune că se mai încadrează la această categorie. Oricum, nu se poate face o construcție prea mare pentru că, potrivit legislației în vigoare, nu este voie la o asemenea investiție la o distanță mai mică de 150 de metri de monumentul istoric Peneș Curcanul din cimitir”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Chiar dacă vor fi demolate, serele din Vaslui nu vor dispărea complet. Primăria intenționează să le mute pe un teren din apropierea fostei fabrici de cânepă din Vaslui, acolo unde o firmă din Galați deține o suprafață mare de teren. De fapt, autoritățile vasluiene vor să ia acel teren în compensație cu datoriile pe care societatea gălățeană le are la bugetul local. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: