Home » Social » Nimic nu-i oprește să parcheze la întâmplare. Nici măcar amenzile…

Nimic nu-i oprește să parcheze la întâmplare. Nici măcar amenzile…

În ciuda noilor reglementări din Codul Fiscal, conform cărora cetățenii nu-și pot achita impozitul fără a-și plăti în prealabil amenzile, inclusiv cele de la circulație, unii bârlădeni parchează, în continuare, la întâmplare.

Lunar, înregistrăm 100 de amenzi pentru parcări neregulamentare. O parte dintre cei amendați le achită în 48 de ore, când se percepe o jumătate din valoarea minimă prevăzută în Codul Rutier, alții, cei mai mulți, le adaugă celor primite anterior, preferând să achite cât mai târziu posibil. Pe lângă amenda în sine, șoferii contravenienți sunt penalizați și cu două puncte. Dacă primesc opt amenzi, de exemplu, pentru parcare ilegală dar și pentru alte abateri, li se suspendă permisul de conducere”, a declarat Dorin Ilău, agent șef principal la Poliția Municipiului Bârlad.

Valoarea amenzilor pentru parcarea neregulamentară este cuprinsă între 400 și 1.000 lei. Dacă, însă, șoferul oprește pe sensul opus de mers, se alege cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de trei luni.

Noul Cod Fiscal nu-i sperie pe șoferii bârlădeni, mulți preferând să nu-și achite nici amenzile și nici impozitele. Atitudinea lor se schimbă când au nevoie de un certificat fiscal care presupune achitarea la zi a dărilor către stat, inclusiv a amenzilor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: