Home » World » CRIZA IMIGRANȚILOR: Un mort și trei răniți într-o confruntare izbucnită la un centru de refugiați în Suedia

CRIZA IMIGRANȚILOR: Un mort și trei răniți într-o confruntare izbucnită la un centru de refugiați în Suedia

O persoană a murit și alte trei au fost înjunghiate într-o confruntare care a izbucnit în fața unui centru pentru imigranți din estul Suediei, fiind al doilea incident de acest tip în mai puțin de o lună, informează agenția de presă AP. 

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în fața centrului pentru imigranți din localitatea Ljusne, în apropiere de orașul Soderhamn, situat la 240 de kilometri de Stockholm.

Potrivit presei suedeze, incidentul s-a soldat cu patru victime, fiind vorba, cel mai probabil, de o confruntare izbucnită între imigranții care locuiau în centru. Niciun angajat al centrului nu a fost rănit.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Soderhamn, Christer Nordstrom, a anunțat duminică arestarea unui bărbat de 20 de ani, fiind acuzat de comitere de crimă și tentativă de omor.

Nordstrom a adăugat că aproximativ 15 bărbați au fost implicați în confruntarea de sâmbătă.

 

Este cel de-al doilea incident de acest tip în mai puțin de o lună după ce o angajată a unui centru pentru refugiați minori a fost înjunghiată mortal de un adolescent imigrant, ridicând posibilitatea ca autoritățile suedeze să fie copleșite de numărul de extracomunitari din țară.

Suedia a impus restricții privind accesul imigranților în țară, introducând, la începutul anului, controale de identificare la frontieră într-o încercare de a reduce numărul de solicitanți din țară de anul trecut (163.000).

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: