Home » Justitie » Polițiștii și mascații au împânzit Vasluiul

Polițiștii și mascații au împânzit Vasluiul

Sâmbătă și duminică, polițiștii vasluieni au desfășurat acțiuni specifice pentru depistarea, identificarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care încalcă normele contravenționale sau penale. Au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale și specialiști în arme, explozivi și substanțe periculoase.

Au avut loc 83 de acțiuni punctuale și controale pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică corespunzător, în vederea prevenirii și combaterii actelor antisociale. Polițiștii vasluieni au constatat șapte infracțiuni, dintre care trei de natură judiciară, trei de natură economico-financiară și una la regimul circulației rutiere. Cinci dintre acestea au fost constatate în flagrant delict.

Au fost aplicate 320 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 103.100 de lei, dintre care 19 pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică, 39 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 23 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Cei de la Rutieră, în urma activităților desfășurate în trafic, au aplicat 205 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea altor acte normative. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Un alt șofer, în vârsta de 30 de ani a fost depistat pe raza municipiului Vaslui, în timp ce transporta persoane și colete din țara în străinătate. Cum nu evidenția în actele contabile sau în alte documente operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate, acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: