Home » Sanatate » Jumătate din ambulanțele SMURD, trase pe dreapta deoarece nu mai există contract de service

Jumătate din ambulanțele SMURD, trase pe dreapta deoarece nu mai există contract de service

Jumătate din cele șase ambulanțe SMURD din Vaslui nu mai sunt folosite de către echipajele de paramedici ale ISU pe motiv că s-au defectat și nu pot fi reparate deoarece, de o lună și jumătate, nu mai există contract de service, abia acum fiind organizată licitație pentru atribuirea acestui serviciu.

Două autospeciale medicale de intervenție de tip B și una de tip C, ultima dotată cu terapie intensivă mobilă, nu pot fi folosite în prezent din cauza unor defecțiuni tehnice. Însă, adevărata problemă este că ambulanțele SMURD nici nu pot fi reparate întrucât, de la 1 ianuarie 2016, nu mai există contract de service cu vreo firmă specializată. De altfel, au existat și zile, cum s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, în care au fost defecte toate autospecialele de tip B, iar duminică s-a stricat și una de tip C.

„Le mai reparăm noi în atelierul mecanic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Chiar astăzi (n.r.-luni) încercăm să înlocuim o piesă defectă la ambulanța de tip C”, a declarat inspectorul-șef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, unitate de care aparține UPU-SMURD, susține că procedura de licitație pentru atribuirea serviciului de reparații a ambulanțelor este încă în desfășurare. „Noi nu facem nimic altceva decât respectăm procedura de licitații, conform Ordonanței 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică. O firmă a câștigat licitația, însă a apărut o contestație și, până la soluționarea acesteia, stăm cu ambulanțele trase pe dreapta”, a precizat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Potrivit șefului spitalului vasluian, rezolvarea contestației și finalizarea procedurii de licitație va mai dura cel puțin o lună. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: