Home » Justitie » Traficanții de țigări încă mai au impresia că le merge

Traficanții de țigări încă mai au impresia că le merge

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au prins cinci cetățeni care încercau să introducă ilegal în țară 8.000 țigarete de proveniență Republica Moldova. Acestea erau ascunse în autovehicule sau bagajele personale.

Pe 14 februarie, autoturismul lui Constantin B., în vârsta de 43 de ani a fost supus unui control. Acesta dorea sa intre în țara prin Vama Albita cu marfa de contrabanda. Echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit însă ascunse sub bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 1.360 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Pe 12 februarie, polițiști de frontieră au găsit asupra lui D.A, 4.000 de țigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova. Barbatul, cu cetățenie română si moldoveneascâ, în vârstă de 48 de ani, a declarat că a achiziționat țigările în vederea obținerii unui profit din revânzarea lor pe teritoriul României. Având în vedere cele constatate, mijlocul de transport, persoana și bunurile au fost conduse în Punctul Poliției de Frontiera Albița, unde au fost preluate de lucrătorii Biroului Vamal Albita pentru aplicarea măsurilor legale. D. A a fost oprit de polițiști de frontieră din cadrul compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pe raza localității Crețești pentru un control de rutină. Acesta conducea o autoutilitară marca Mercedes.

Alte trei persoane, doi cetățeni din Republica Moldova și un portughez au fost depistate la controlul de frontieră încercând să introducă în țară 2.620 țigarete de proveniență Republica Moldova, ascunse în bagajele personale, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

În toate cazurile, conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigărilor în valoare de aproximativ 1.800 lei și sancționarea contravențională a persoanelor cu amendă de 5000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: