Home » Sport » Vasluiul, o gazdă bună pentru Campionatul Național de karate tradițional, la copii

Vasluiul, o gazdă bună pentru Campionatul Național de karate tradițional, la copii

Peste 200 de copii, de la 13 cluburi din zona Moldovei, au participat la ediția din acest an a Campionatului Național de karate tradițional. Este pentru al treilea an consecutiv când Vasluiul găzduiește această fază a competiției și de fiecare dată numărul participanților a crescut. După ce în primul an au participat 78 sportivi, iar anul trecut 150 și anul acesta cifra participanților a atins un nou record.

karate_kensei_campionat_pavalClubul CS „Karate Kensei” Vaslui a avut onoarea și responsabilitatea organizării competiției, iar sensei Constantin Roznov, președinte la clubul vasluian, s-a asigurat că oaspeții au parte de cele mai bune condiții de cazare și pregătire posibile. Sala de sport a Liceului “Ion Mincu” a fost ca și anul trecut, locul unde s-a desfășurat competiția. A fost prezent președintele Federației Române de Karate Tradițional, Nicolae Marandici, care s-a declarat mulțumit de modul în care a decurs evenimentul, dar și primarul Vasluiului, Nicolae Pavăl.

Primii 12 sportivi la individual plus primele patru echipe vor reprezenta Moldova la turneul final al Campionatului Național, care va avea loc în luna aprilie, la Galați.

„Campionatul a fost destul de reușit, organizarea bună și pentru asta mulțumim și primăriei Vaslui pentru sprijinul acordat. Au participat în jur de 220 de copii, printre care și copii de la clubul nostru care au obținut rezultate foarte bune. Radu Ciocan, locurile I și II, Ioana Zală, locul II. Alexandra Dobală și Maria Florea au obținut iar poziții pe karate_kensei_campionatpodium. Și la kumite individual la vârsta de 8 – 9 ani am avut trei copii care au obținut locurile I, II și III. Am mai obținut la kumite masculin locul trei cu echipa formata din Andrei Codruț Roznov, Șerban Măciucă, Denis Boicu. Plus alți copii care au reușit clasări pe locurile patru și cinci. Ne dorim pe viitor o nouă organizare a competiției, dar așteptăm să vedem ce va spune calendarul competițional. Ne dorim chiar și o finală de campionat, dar asta depinde mult și de infrastructura orașului”, a declarat pentru Est News Constantin Roznov. (G.P)

About Tehno Redactor