Home » Justitie » Cinci ani de închisoare pentru traficantul incendiator de la Huși

Cinci ani de închisoare pentru traficantul incendiator de la Huși

de Marian MOCANU

Alexandru Constantin Căciulă a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare după ce, în iunie 2014, acesta și-a dat foc mașinii personale, pentru a scăpa de acuzația de trafic de țigări. Căciulă mai avea o condamnare, cu suspendare, pentru contrabandă, motiv pentru care, dacă sentința va rămâne definitivă, acesta va rămâne închis nu mai puțin de șapte ani și șase luni.

În luna iunie 2014, hușeanul Alexandru Constantin Căciulă, aflat în tranzit prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, a fost oprit pentru controlul vamal. Pentru că avea antecedente de traficant de țigări, mașina sa a fost dusă, pentru un control amănunțit, într-un garaj. În momentul în care polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse într-un compartiment special din bordul autoturismului, mai multe pachete de țigări, Căciulă a izbucnit. A luat din portbagajul mașinii o sticlă în care se afla un lichid inflamabil și l-a aruncat pe autoturism, care a luat foc. Incendiul a fost deosebit de puternic, afectând nu doar garajul, ci și un alt autoturism aflat în apropiere.

Alexandru Constantin Căciulă a fost arestat preventiv și cercetat pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Chiar dacă a scăpat de acuzația de contrabandă cu țigări, faptă pentru care avea deja o condamnare anterioară de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, Căciulă tot nu a scăpat de pușcărie. La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii hușeni l-au condamnat pe traficantul incendiator la cinci ani de închisoare cu executare. În plus, la această sentință i-au adăugat și pedeapsa anterioară, astfel că, Căciulă va trebui să execute în total șapte ani și jumătate de închisoare. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanța superioară, Tribunalul Vaslui.

About Tehno Redactor