Home » Invatamant » Voluntarii EdJust, seminarii în școlile din Vaslui

Voluntarii EdJust, seminarii în școlile din Vaslui

Vineri, 19 februarie, voluntarii EdJust vor susține seminarii de educație juridică în trei instituții de învățământ din județul Vaslui. Astfel, cu sprijinul clubului Rotaract Vaslui, dar și a avocatului Ioan Mancaș, specializat în drept penal, elevii și profesorii din cadrul Liceului „Mihail Kogălniceanu”, școlii cu clasele I-VIII Văleni, dar și din cadrul Școlii Speciale „Elisabeta Polihroniade”, vor beneficia de seminare de educație juridică. Acestora li se va explica edjustimportantă cunoașterii infracțiunilor, întrucât, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, minorii sunt răspunzători penal, abordând și subiecte precum vătămarea corporală, legitimă apărare, corupția, consumul de droguri sau infracțiunea de viol. Activitatea va debuta la ora 11:00, la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, la ora 13:00 gazdă le va fi Școală cu clasele I-VIII Văleni, iar în cadrul Școlii Speciale „Elisabeta Polihroniade”, evenimentul va avea loc după oră 15:00.

Lipsa de interes și neînțelegerea importanței componenței juridice în viața tinerilor impune necesitatea derulării unui astfel de proiect ce instrumentează facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept, într-o manieră cât mai simplă, printr-o broșură special creată și pe înțelesul tuturor. Astfel, broșura „Unde-i lege, nu-i tocmeală” va fi împărțită elevilor și liceenilor din județ.

Realizat de către Facultatea de Drept din Iași și Asociația Studenților la Drept (ASD), proiectul îl are ca formator și partener pe judecătorul Cristi Danileț și are în vedere facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor. (G.P)

About Tehno Redactor