Home » Social » Ajutor pentru un băiețel cu autism!

Ajutor pentru un băiețel cu autism!

de Răzvan CĂLIN

Asociația Copiilor Abandonați 2001 va oferi timp de trei luni suport financiar pentru tratamentul unui copilaș bolnav de autism din comuna Bunești – Averești.

Pentru un băiețel în vârstă de numai nouă ani și jumătate din satul Averești, comuna Bunești – Averești, soarta a fost mult prea crudă și i-a hărăzit să sufere de una dintre cele mai complexe maladii: autism. Este vorba despre Denis Michiu, diagnosticat încă de la vârsta de doi ani cu această boală, care urmează de atunci tot felul de tratamente și terapii. Părinții săi, oameni simpli, luptă din greu pentru a-i asigura cele necesare, însă tratamentul este extrem de costisitor. Așa se face că pe fir au intrat și cei de la Asociația Copiilor Abandonați 2001 din Târgu Jiu, care are un punct de lucru și la Bârlad. Grație membrilor acestei organizații umanitare, s-a reușit strângerea unei sume de bani pe care au oferit-o mamei lui Denis drept ajutor. Concret, asociația îi va oferi timp de trei luni (februarie, martie și aprilie) câte 600 de lei pe lună.

”Am dorit să-i întindem o mână de ajutor acestui copilaș greu încercat de soartă. Sperăm să-i fie de folos și să-l ajute cu adevărat în lupta cu această maladie. De altfel, principalul nostru scop este de a oferi ajutor și sprijin copiilor care au în spate astfel de povești triste. Sunt copii care suferă foarte mult și pentru care merită să depunem toate eforturile pentru a-i ajuta. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor de bine, care din puținul lor au oferit câte un pic și pentru acest copilaș năpăstuit. Fără ajutorul acestor oameni cu suflet mare, noi nu ne-am putea duce misiunea la bun sfârșit”, ne-a declarat Costel Pandelea, directorul Asociației Copiilor Abandonați 2001.

Mama lui Denis, Mihaela Michiu, a fost foarte încântată de acest mic ajutor venit din partea organizației, mai ales că tratamentul pentru această maladie este extrem de costisitor: ”În ultimii patru ani, l-am adus pe Denis la tratament aici la Bârlad, la o altă organizație non-guvernamentală. Însă, am decis să mă implic și mai mult, să fac mai mult pentru el. Eu sunt învățător de meserie, am absolvit și Facultate de Psihologie, dar am vrut să urmez și niște cursuri speciale pentru îngrijirea copiilor cu autism. Am făcut și acest lucru și acum mă pot ocupa și mai bine de Denis pentru că, practic, el face terapie cu mine. Însă, efortul material și financiar este foarte mare, iar terapia aproape că trebuie să continue toată viața. Prin urmare, sprijinul financiar de la Asociația Copiilor Abandonați 2001 este cât se poate de binevenit!”.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: