Home » Sanatate » După 20 de ani, Centrul de Transfuzie Sanguină are aparatură nouă pentru determinarea grupelor de sânge

După 20 de ani, Centrul de Transfuzie Sanguină are aparatură nouă pentru determinarea grupelor de sânge

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină, cu sediul la Bârlad, a fost dotat recent cu o linie BioVue necesară determinării grupelor de sânge și a RH-ului. Aparatul reprezintă, de fapt, o sponsorizare a unei firme de specialitate care va asigura gratuit și service-ul.

Noi, până acum câteva zile, foloseam pentru determinarea grupelor de sânge o linie veche de 20 de ani, dar funcțională. Noua linie este nouă și evident că este și mai bună. Noi nu ne-am fi permis să o achiziționăm, fondurile Centrului nefiind suficiente pentru a face asemenea dotări. Micrometoda determinării grupelor de sânge cu o astfel de linie este foarte fidelă și are o importanță deosebită pentru pacienții din spital care vor primi sânge. În aceste condiții de determinare a grupei de sânge și a RH-ului, se poate alege mai bine sângele pentru pacientul căruia i se face transfuzie. De asemenea, prin această metodă se reduc foarte mult riscurile post-trasfuzii”, ne-a declarat doctor Violeta Nistor, directoarea Centrului Județean de Transfuzii din Bârlad.

Centrul de Transfuzii a fost dotat la sfârșitul anului trecut și cu congelatoare și frigidere tip bancă de sânge, printr-un program PHARE. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: