Home » World » Austria restricționează accesul imigranților în țară la 3.200 de sosiri zilnice

Austria restricționează accesul imigranților în țară la 3.200 de sosiri zilnice

Austria restricționează accesul imigranților pe teritoriul țării, prin impunerea unor cote zilnice, permițând un maximum de 3.200 de sosiri per zi, a anunțat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, potrivit agenției de presă Reuters. 

Mikl-Leitner a anunțat marți că vor fi impuse cote zilnice în privința numărului de imigranți care pot pătrunde pe teritoriul țării, fără însă a preciza valoarea acestor cote.

Aproximativ 1.000 de imigranți au intrat zilnic în țară printr-un singur punct de frontieră, Spielfeld, de la granița cu Slovenia, principala poartă de intrare a extracomunitarilor în țară.

„Vor exista cote zilnice și odată ce vom ajunge la aceste cote vom înceta (să mai primim alți imigranți în țară)”, declarase, marți, Johanna Mikl-Leitner.

Tot marți, cancelarul austriac Werner Faymann a anunțat că Austria se pregătește să introducă verificări la noi puncte de frontieră cu Slovenia și Italia pentru a anticipa noile rute parcurse de imigranți în încercarea de a ajunge în vestul și nordul Europei, pe fondul restricțiilor impuse imigranților la frontierele statelor balcanice.

Austria este o țară de tranzit pentru sute de mii de imigranții care se îndreaptă spre Germania, unde s-au înregistrat peste un milion de solicitări de azil în cursul anului trecut.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile