Home » National » Miercurea neagra. Patru institutii, ingenuncheate

Miercurea neagra. Patru institutii, ingenuncheate

Presedintele Klaus Iohannis a luat apararea Antenei 3. Camera Deputatilor i-a facut scapati pe Madalin Voicu si Nicolae Paun. Senatul a actionat aproape la unison in apararea lui Dan Voiculescu si a trustului sau. Premierul Ciolos a criticat ANAF pentru un presupus abuz la notificarea Antenei 3. Toate s-au intamplat miercuri, la doar doua zile dupa ce presedintele Comisiei Europene dadea sperante politicienilor romani ca UE ar putea elimina MCV in cativa ani.

Miercuri a fost o zi dura pentru justititia din Romania. Camera Deputatilor i-a facut scapati pe Madalin Voicu si Nicolae Paun. Dupa ce l-au salvat pe Madalin Voicu de la retinere si arestare preventiva, deputatii au apucat doar sa incuviinteze retinerea lui Paun, intrucat la votul care s-a dat separat pentru cererea de arestare preventiva au mai fost doar 178, adica mai putin decat jumatate plus unu din cati deputati sunt in total.

Si Senatul a actionat azi ca o institutie decuplata de la valorile democratice.Senatorii au acceptat aproape in corpore sa participe la o sedinta de infierare a premierului Ciolos si a ANAF, sedinta convocata urgent de pe o zi pe alta de presedintele Calin Popescu Tariceanu. Tariceanu s-a remarcat de altfel prin actiunile sale impotriva justitiei.

A urmat premierul Ciolos, care a dat mesaje contradictorii in fata Parlamentului.Dupa un prim discurs in care a explicat ca ANAF a aplicat legea, Ciolos a revenit cu un mesaj dur la adresa ANAF, acuzand presupuse abuzuri ale agentilor care au notificat Antena 3. Premierul a revenit totusi seara cu un mesaj pe Facebook in care a intarit sprijinul pentru actiunea ANAF. Ramane un semn de intrebare legat de rapiditatea cu care el a raspuns chemarii la ordine din partea lui Tariceanu. Ciolos a recidivat miercuri seara, pe pagina sa de facebook, facand o serie de precizari cu privire la pozitia sa in cazul Antena 3 – ANAF. Ciolos afirma ca sustine in continuare fondul interventie ANAF, atat in cazul Antena 3 cat si in general, dar ca regreta modul in care a actionat ANAF in acest caz, „prin descindere in forta care poate fi interpretata ca intimidare”. (vezi si editorialul lui D. Tapalaga, „Condamn lasitatea premierului Ciolos„)

Ziua s-a incheiat cu declaratia socanta a presedintelui Iohannnis, care a criticat ANAF, a victimizat Antena 3 , a sugerat ca decizia definitiva a instantei reprezinta „banale motive administrative” si a anuntat ca vor fi gasite solutii convenabile (vezi si editorialul lui C. Pantazi, „Presedintele Antenei 3: Ziua horror in care Iohannis i-a luat apararea lui Voiculescu si a calcat pe justitie„)

Reamintim ca presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declarase luni dupa o intalnire cu premierul Ciolos ca e convins ca ROmania va scapa de MCV in timpul mandatului sau. Ramane de vazut daca evenimentele de miercuri vor avea o influenta asupra MCV.

Sursa: hotnews.ro

About Mihai Vasile

One comment

  1. Unui muritor de rand i se lua casa si era aruncat in strada din prima clipa.Am vazut in prlament cun institutiile statului iau apararea lui voiculescu facand slus impotriva lui si impedicand executarea unei hotarari judecatoresti.Multi dintre actori sunt cei care isi fac veacul la antena.

%d blogeri au apreciat: