Home » Sport » Militarii bârlădeni aleargă pentru „Prietenie prin sport”

Militarii bârlădeni aleargă pentru „Prietenie prin sport”

Astăzi, cu ocazia aniversării Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar, în Garnizoana Bârlad se organizează, pentru a doua oară, activități sportive. Cu această ocazie, militarii garnizoanei Bârlad, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilitățile sportive, de grade, funcții, vârstă sau sex, participă, începând cu ora 13.00, la crosul (de aproximativ 3.000 m) organizat în Grădina Publică a Municipiului Bârlad.

Astfel de activități au fost organizate pentru prima oară în anul 2006, conform principiului «sport pentru toți», în scopul de a promova, anual, practicarea sportului în armatele lumii și prin anvergura mondială a acțiunii să contribuie la menținerea păcii, precum și de a disemina printre milioanele de militari din cele 133 de țări membre ale Consiliului Internațional al Sportului Militar, motto-ul «Prietenie prin sport»”, a declarat lt. col. Adeline Arghire.

Consiliul Internațional al Sportului Militar cunoscut sub acronimul CISM, a luat ființă în anul 1948 la inițiativa Franței, când cinci state europene (Franța, Belgia, Luxemburg, Danemarca și Olanda) au căzut de acord să organizeze competiții sportive de amploare între armatele acestor state. Este a doua organizație mondială sportivă după Comitetul Internațional Olimpic. Până în prezent, în 83 de țări s-a aniversat cel puțin o dată Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar, permițând crearea de relații durabile între organizațiile militare și civile, armate și guverne. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: