Home » Administratie » Bombă ecologică în centrul Bârladului – Fostul ghetou bârlădean s-a transformat într-o ghenă de gunoi!

Bombă ecologică în centrul Bârladului – Fostul ghetou bârlădean s-a transformat într-o ghenă de gunoi!

de Răzvan CĂLIN

Cadavre de câini, mizerii și gunoaie de tot felul au umplut mai ales încăperile de la parterul clădirii.

Blocul G1, cunoscut mai degrabă sub denumirea de ghetoul bârlădean, s-a transformat încet și sigur într-o ghenă de gunoi veritabilă. Deși de aproape șase ani chiriașii acestuia au fost mutați în complexul de locuințe sociale de pe strada căpitan Grigore Ignat, s-ar părea că imobilului îi este hărăzit să rămână veșnic o imensă ghenă de gunoi. Unde mai pui că este situată chiar în buricul târgului, în imediata apropiere a unor instituții precum Muzeul ”Vasile Pârvan” sau Complexul de Servicii Comunitare nr. 2.

hoit_ghetouDacă până acum vina era aruncată în cârca chiriașilor, acum ”vinovații” sunt alții. Chiar dacă edilii bârlădeni au luat măsuri de a monta plase de sârmă la ferestrele de la parterul clădirii, tocmai pentru a evita ca ghetoul să fie repopulat, cum, necum, aurolacii tot și-au făcut loc să intre. Așa se face că în momentul de față, încăperile de la parter sunt niște ghene de gunoi în toată regula, fiind umplute cu tot felul de bidoane și alte mase plastice, gunoaie și diverse mizerii. Mai mult, blocul s-a dovedit a fi un refugiu excelent pentru maidanezi, care aici obișnuiesc să-și crească puii. Câteva imagini surprinse de reporterii Est News zilele acestea sunt cât se poate de grăitoare: podeleleghetou camerelor sunt acoperite de tot felul de mizerii, materii fecale și, mai nou, hoituri de câini. Într-una din imagini se vede foarte clar cum pe podea zace hoitul unui câine comunitar, din care este evident că alți confrați în viață de ai lui s-au înfruptat cu sârg. Imaginile sunt de prisos atunci când vine vorba despre mirosul pestilențial care se revarsă din clădire atunci când treci pe lângă aceasta. Și încă nu a venit vara, cu temperaturi ridicate care amplifică și mai mult miasmele până dincolo de limita suportabilului.

Redactorii Est News l-au contactat pe Marin Bunea, primarul Bârladului, căruia i-au prezentat situația de la fostul ghetou. Edilul – șef a promis că va trimite urgent o echipă la fața locului pentru a remedia problema: ”Am să trimit acolo o echipă care să vadă despre ce-i vorba și să ia urgent toate măsurile care se impun”.

About Tehno Redactor

4 comments

  1. Tiganii trebuie eradiati, vinati ,eutanasiati ,omoratati , vanati, impuscati ,transformati in sclavi , deportati! doar asa scapam orasul de mizerie si golanime

  2. Ne este frica sa venim acasa dupa lasarea intunericului din cauza haitelor de caini care se aduna in acea zona.Rugam autoritatile sa faca ceva, avem copii, ce Dumnezeu! Cat sa mai asteptam? Ne-am saturat de promisiuni!

  3. Rusineeeee domnule bunea!!! E cumva acolo un nou padoc???

  4. Haitele de caini din zona cand la strangi domnule primar?