Home » Social » Preoții din Bârlad au donat sânge

Preoții din Bârlad au donat sânge

Preoții din Bârlad s-au mobilizat și au hotărât să organizeze o campanie de recoltare a sângelui. Ideea aparține Protopopiatului Bârlad, care a considerat că este nevoie de o mână de ajutor pentru Centrul Județean de Transfuzie Sanguină (CJTS), în vederea salvării cât mai multor vieți omenești.

Am vorbit cu toți cei 100 de preoți din cadrul Protopopiatului Bârlad, la una din ședințele pe care le avem periodic. S-au arătat încântați de acest lucru și au mers deja să doneze. Din păcate, doar 26 de preoți din 100 au întrunit condițiile de donare, dar aceștia, cu siguranță, vor deveni donatori fideli”, a declarat preotul Vasile Lăiu, protopop de Bârlad.

Reprezentanții Bisericii vor vorbi cu enoriașii din parohiile lor și îi vor sfătui, fără a le impune, să meargă să doneze sânge. Cantitatea de sânge recoltat la CJTS Bârlad scade de la an la an. Zilnic, se înregistrează minim 20 de donatori, dar per total scăderea este evidentă. O gură de oxigen, mai ales pentru grupele rare, cu RH negativ, mai este dată de unele campanii ca cea organizată de Direcția de Sănătate Publică la sfârșitul anului trecut. Alături de cadrele militare, iată că și în rândul preoțimii, dar și cu ajutorul ei, este promovată donarea de sânge. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor