Home » Social » Doliu în învățământul vasluian – A murit profesorul de limba română Stelian Pârvoiu

Doliu în învățământul vasluian – A murit profesorul de limba română Stelian Pârvoiu

de Marian MOCANU

O tristă veste a îndoliat învățământul vasluian. Reputatul profesor de limba română Stelian Pârvoiu a decedat, la doar 68 de ani, în urma unei boli nemiloase. El a fost internat în ultima perioadă la Institutul Fundulea din București, unde a fost supus unei operații, însă inima mare a dascălului nu a rezistat.

Stelian Pârvoiu a deslușit multor generații de elevi din tainele și frumusețea limbii și literaturii române, el activând, din 1990, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Vaslui, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din județ.

Vestea dispariției îndrăgitului profesor i-a cutremurat pe elevi și colegii de catedră deopotrivă, mulți dintre ei prezentând un ultim omagiu la capela Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit.

„Profesorul Pârvoiu a fost un dascăl și un om deosebit, de o înaltă calitate morală și un adevărat profesionist. Avea un umor deosebit, știa cum să facă orele atractive, fiind foarte iubit și apreciat de elevi. Am fost colegi timp de aproape douăzeci de ani, timp în care am avut fericirea să-l cunosc și să-l apreciez. Este o mare pierdere, cu atât mai mult cu cât a plecat atât de devreme dintre noi!”, a declarat, pentru Est News, profesorul Narcis Aprodu, directorul adjunct al Liceului „Mihail Kogălniceanu”.

Fiul lui Stelian Pârvoiu, Lucian, a călcat pe urmele tatălui său în ceea ce privește latura umanistă, îmbrățișând meseria de ziarist și fiind, în acest moment, corespondent special la Bruxelles a Televiziunii Române.

Profesorul Stelian Pârvoiu a fost condus pe ultimul drum ieri, la Focșani, acolo unde este înmormântată și soția sa, Narcisa. Dumnezeu să te odihnească în pace, domnule profesor!

About Tehno Redactor