Home » Administratie » Când pe guvernanți îi doare în cot, contribuabilii suferă!

Când pe guvernanți îi doare în cot, contribuabilii suferă!

de Răzvan CĂLIN

În comuna Bogdănești, un centru de zi destinat copiilor nevoiași, nu poate fi dat în folosință pentru că cei de la Ministerul Muncii nu au … personal suficient care să aprobe ultima tranșă de bani.

Ceea ce se întâmplă în momentul de față cu centrul de zi de tip ”after school” destinat unui grup de copii sărmani din comuna Bogdănești este un caz tipic de nepăsare cu care ai noștri guvernanți ne-au tot ”onorat” în ultimii 26 de ani. Construcția obiectivului a fost finalizată în proporție de 100%, dar nu poate fi dat în folosință pentru că Ministerul Muncii și Protecției Sociale nu a aprobat ultima tranșă de bani cu care ar fi trebuit să se achiziționeze mobilierul și dotările necesare.

Explicația (sau scuza) pe care primarul comunei Bogdănești – Ion Dorobanțu – a primit-o în momentul în care a solicitat lămuriri de la București, este de-a dreptul halucinantă: la Ministerul Muncii sunt oameni puțini și nu are cine să dea cu subsemnatul ca să aprobe și ultima tranșă de cheltuieli.

”Totul este bine și frumos, dar nu putem inaugura acest centru pentru că odată cu schimbarea Guvernului, o spun cu toată amărăciunea și pot prezenta și documente în acest sens, s-au blocat ultimele plăți. Stupoare, răspunsul pe care l-am primit este acela că nu există personal ca să deschidă plicul, pentru a se face ultimele plăți. Constructorul a executat lucrarea în proporție de sută la sută, dar nu și-a primit ultimele tranșe de bani. Centrul arată foarte bine, dar nu putem să-l dotăm. La ultimele interpelări acum câteva zile ne-au spus că se organizează concurs pe data de 1 martie, pentru angajarea de personal. Este o situație ingrată, nu ne putem respecta termenul și ne vom putea trezi și cu eventuale penalizări, dar speranța moare ultima”, a declarat primarul Dorobanțu.

Iată, deci, un exemplu grăitor de nepăsare și blazare, două dintre trăsăturile care-i caracterizează din greu pe membrii armatei de funcționari ce împânzesc ministerele patriei. Numai în România secolului XXI mai poți vedea obiective la cheie care stau nefolosite pentru că unii dintre responsabili n-au chef să dea o semnătură pentru ca acestea să poată fi puse în slujba cetățenilor.

Construcția centrului de zi de la Bogdănești s-a făcut cu bani europeni și a costat aproximativ 120.000 de euro. Centrul are camere de odihnă, spații de lucru, cantină proprie și spații de agrement atât în interior, cât și în exterior. Beneficiari vor fi aproximativ 20 de copii proveniți din familii monoparentale, cu părinți plecați în străinătate sau din familii cu posibilități materiale scăzute. Centrul le va oferit posibilitatea copiilor de a veni aici după ore, unde vor fi ajutați să-și facă temele, vor servi o masă la cantina unității și vor putea să și doarmă câteva ore. Singura condiție care li se impune este aceea de a frecventa cursurile. În consecință, centrul reprezintă o ”armă” foarte bună pentru lupta împotriva abandonului școlar, oferind astfel o șansă la educație copiilor năpăstuiți de pe aceste meleaguri. Șansă care acum le este refuzată în mod cinic de niscaiva funcționari imberbi de prin Ministerul Muncii.

About Razvan Calin

One comment

  1. M am chinuit 3 luni sa recuperez 80 de lei de la aceasta primarie

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...